Ramzan Kadîrov intenţionează să îşi formeze o armată similară Grupului Wagner din Rusia
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat duminică că plănuieşte "serios" să îşi creeze propria companie militară privată (PMC), inspirată de grupul militar privat Wagner din Rusia.

"Deja acum putem spune cu încredere că Wagner şi-a dovedit eficienţa în termeni militari şi a trasat o linie în ceea ce priveşte discuţiile despre necesitatea PMC-urilor", a declarat liderul cecen într-o postare pe Telegram.

Ramzan Kadîrov are deja o armată privată denumită adesea Kadîrovţî, care luptă pentru Rusia în Ucraina. Ramzan Kadîrov şi liderul Wagner, Evgheni Prigojin, au criticat public comandanţii ruşi pentru eşecurile militare din Ucraina, scrie CNN.

Citește și - Kadîrov amenință Polonia cu invazia și cu dezmembrarea: Lupta cu satanismul trebuie să se desfășoare în toată Europa. Vom susține un referendum în Silezia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a sugerat că Rusia ar trebui să invadeze și Polonia, după ce anul trecut a lansat o invazie fără precedent în Ucraina.

„Am afirmat în repetate rânduri că lupta împotriva satanismului ar trebui să se desfășoare în toată Europa și, în primul rând, pe teritoriul polonez”, a scris Ramzan Kadîrov, președintele Ceceniei, pe Telegram. De asemenea, el îi asigură pe polonezi despre disponibilitatea Rusiei de a genera un referendum în Voievodatul Silezia.

Kadîrov își începe postarea declarând că Polonia „cerșește arme de la SUA”. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel