Rămășitele unui schior, găsite după aproape 40 de ani de la dispariție
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rămășitele unui schior, găsite după aproape 40 de ani de la dispariție / Foto: Pixabay
Rămășitele unui schior, găsite după aproape 40 de ani de la dispariție / Foto: Pixabay
Rămășitele unui schior ar fi fost găsite după aproape 40 de ani de la dispariție.

Autorităţile din SUA sunt de părere că au găsit rămăşiţele unui bărbat german de 27 de ani care a dispărut în Rocky Mountain National Park în urmă cu aproape patru decenii, transmite Agerpres. Rudi Moder a dispărut în urmă cu 38 de ani. El plecase într-un tur de ski de două-trei zile în februarie 1983. A fost dat dispărut şase zile mai târziu.

La momentul dispariţiei, ninsoarea din regiune a împiedicat căutările, echipele de intervenţie găsind doar un adăpost sub zăpadă cu sacul de dormit, echipamentul şi proviziile celui dispărut. Căutările ulterioare au rămas fără niciun rezultat.

Ce s-a descoperit în august 2020

În august 2020, un excursionist a dat peste oase umane aduse de o avalanşă, a precizat joi într-un comunicat ofiţerul pentru afaceri publice al parcului, Kyle Patterson.

Poliţiştii au început atunci o investigaţie, însă un incendiu a oprit verificările, după care a venit zăpada. Imediat ce au putut reveni în parc, poliţiştii au descoperit schiurile, beţele de schi, clăparii şi alte lucruri personale care ar fi putut aparţine bărbatului dispărut, a spus Patterson.

Au fost folosite informaţii dentare pentru a confirma identitatea rămăşiţelor, însă rezultatele au fost neconcludente, a mai declarat el.

“Autorităţile au lucrat intensiv cu guvernul german pentru repatriere, notificarea familiei şi analiza informaţiilor dentare”, a adăugat el.

Rămășițele unei gravide și ale fiicei de doi ani, găsite la 23 de ani de la dispariție

În Arkansas, a fost găsită mașina unei femei care a dispărut cu fiica sa în urmă cu 23 de ani. În interiorul autoturismului au fost descoperite, de asemenea, rămășițe umane despre care se crede că aparțin celor două. 

Adventures With Purpose, o asociație nonprofit care și-a propus să rezolve cazurile neînchise din țară, a găsit mașina Samanthei Jean Hopper la o adâncime de circa doi metri sub apă, arată un comunicat al Oficiului Șerifului Pope County.

Samantha Jean Hopper a fost dată dispărută pe 11 septembrie 1998, alături de fiica ei în vârstă de doi ani. La acea vreme, Samantha era însărcinată în nouă luni, potrivit celor spuse de fiica sa cea mare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel