Rămășițele unei înfricoșătoare reptile zburătoare au fost scoase la lumină. Este numită ”Dragonul Morții”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: universidad.com.ar
Sursă foto: universidad.com.ar
Fosilele unei reptile de dimensiuni impresionante au fost descoperite în Argentina. Mărimea animalului sfidează cunoștințele biologice actuale. 

Rămășițele fosilizate ale unei reptile zburătoare uriașe, de dimensiunea unui autobuz, au fost descoperite în Argentina. Dragonul Morții, așa cum au numit oamenii de știință noua specie, își  vâna prada în urmă cu aproximativ 86 de milioane de ani. Când erau complet întinse, aripile sale măsurau nouă metri de la un vârf la altul.

Dimensiunea mare a reptilei prădătoare dă o „viziune terifiantă” asupra perioadei în care a trăit, a declarat pentru BBC omul de știință din spatele descoperirii.

„Această specie avea o înălțime similară cu cea a unei girafe”, a spus liderul proiectului Leonardo Ortiz, cu o anvergură a aripilor care „sfidează limitele înțelegerii noastre biologice”.

Dragonul morții a trăit odată cu dinozaurii

Rămășițele sale au fost păstrate în stâncile din Munții Anzi timp de 86 de milioane de ani, ceea ce înseamnă că reptila zburătoare a trăit alături de dinozauri. Profesorul Ortiz a fost unul dintre paleontologii care au descoperit inițial fosilele reptilei în timpul unei săpături în Argentina, în 2012. A ales numele speciei - Thanatosdrakon amaru - pentru că a combinat cuvintele grecești pentru moarte și dragon.

„Mi s-a părut potrivit să-l numesc astfel”, a spus profesorul Ortiz într-un interviu anterior. „Este dragonul morții”.

Se crede că reptila este unul dintre primii prădători care și-au folosit aripile pentru a vâna prada, zburând pe cerurile preistorice ale Pământului înainte de evoluția păsărilor. În ciuda acestui fapt, profesorul Ortiz a declarat pentru BBC că acest prădător probabil și-a petrecut cea mai mare parte a timpului pe pământ.

Detaliile despre stilul de viață preistoric al creaturii sunt puține, dar el a adăugat că o pereche de exemplare de dimensiuni diferite care au fost descoperite împreună sunt o dovadă că prădătorul a trăit în grupuri.

O specie misterioasă de dinozaur a fost descoperită în Argentina

Se crede că dinozaurul, numit Guemesia ochoai și identificat doar cu ajutorul unui craniu, aparține unei clade de carnivore cu brațe minuscule cunoscute sub numele de abelisauride, care au trăit odinioară prin Europa, Africa, America de Sud și India, înainte de a dispărea cu aproximativ 66 de milioane de ani în urmă.

Craniul lui G. ochoai este singurul de acest fel găsit în nord-vestul Argentinei și are aproximativ 70 de milioane de ani. Spre deosebire de alte abelisauride, carcasa creierului său este „remarcabil de mică”. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel