Rămășițele avionului dispărut în Rusia, găsite. Cei 28 de pasageri probabil nu au supraviețuit
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
28 de persoane și-ar fi pierdut viața după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit înainte de aterizare.

Rămășițele unui avion de pasageri care transporta 28 de persoane și care a fost dat dispărut în Orientul Îndepărtat Rus astăzi au fost găsite, anunță oficialii. Potrivit BBC, aeronava An-26 a pierdut legătura cu autoritățile pentru controlul traficului aerian cu scurt timp înainte să trebuiască să aterizeze în Palana, în nordul peninsulei îndepărtate Kamchatka. Nu se ia în calcul că cineva a supraviețuit prăbușirii, fiindcă șansele sunt extrem de mici.

Avionul a decolat din Petropavlovsk, iar oficialii au transmis că comunicațiile cu aeronava s-au întrerupt la 9 kilometri de Palana, la 10 minute înainte de momentul în care trebuia să aterizeze. Informații neconfirmate încă de surse spun că avionul a lovit o rocă atunci când se pregătea de aterizare, iar apoi s-a prăbușit pe coastă.

Rămășițele au fost descoperite atât pe țărm, cât și în apă

                          

Într-un comunicat postat pe site-ul web al guvernului regional din Kamchatka, guvernatorul Vladimir Solodov a spus că fragmente ale fuzelajului au fost identificate atât pe țărm, cât și în apă. Oficialii explicaseră anterior că 22 de pasageri se aflau la bord, incluzând și un copil, alături de alți șase membri ai echipajului.

Situația este acum investigată

                     

Acum a fost lansată o investigație oficială a tragicului incident, iar condițiile meteo nefavorabile sunt luate în calcul drept o posibilă cauză. Corespondenții din Rusia au spus că țara avea o istorie sumbră a accidentelor aeriene, dar situația s-a îmbunătățit în ultimii ani.

Chiar și așa, au existat câteva incidente majore în anii ce-au trecut. În mai 2019, un superjet Aeroflot Sukhoi s-a prăbușit și a luat foc pe o pistă de aterizare din Moscova, ucigând 41 de persoane. Cu un an înainte, un avion Saratov s-a prăbușit la două minute de la decolarea din Moscova, incident tragic care s-a soldat cu decesul a 71 de persoane.

VEZI ȘI: Alertă în Rusia. Un avion cu 28 de pasageri a dispărut de pe radare și este de negăsit. La bord se aflau copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel