Rămășite de șobolan, găsite în pâine. Retragere de pe piață și rambursări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Au fost găsite rămășite de șobolan în pâine.

Una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de pâine din Japonia recheamă mii de pachete și oferă rambursări după ce în produsele sale au fost găsite rămășițe de șobolan.

Aproximativ 104.000 de pachete de pâine albă feliată fabricate de Pasco Shikishima Corporation au fost retrase de pe rafturi. Rămășițe de șobolan negru fuseseră descoperite în cel puțin două pachete.

Pâinea Pasco este un produs de bază în multe gospodării japoneze și este omniprezentă în supermarketurile și magazinele de proximitate din întreaga țară.

Până în prezent nu au fost raportate cazuri de îmbolnăvire ca urmare a acestui lucru, a declarat Pasco într-o declarație la începutul acestei săptămâni.

„Ne cerem scuze profund pentru inconvenientele cauzate clienților noștri, partenerilor noștri de afaceri și tuturor părților implicate”, a spus aceasta.

Pâinea a fost produsă la o fabrică din Tokyo, a cărei linie a fost suspendată.

Rambursări online pentru clienții afectați

Pasco nu a precizat cum au ajuns rămășițele de șobolan în produsele sale, dar s-a angajat să „facă tot posibilul pentru a întări controalele de calitate, astfel încât acest lucru să nu se mai întâmple niciodată”. Pentru clienții afectați, compania a publicat un formular de rambursări online pe site-ul ei.

De asemenea, produsele sale sunt exportate în SUA, China, Australia și Singapore, printre alte țări.

Retragerile de produse alimentare sunt rare în Japonia, o țară cu standarde de igienă renumite.

Cu toate acestea, în ultima vreme au existat mai multe probleme de sănătate legate de alimente.

La începutul acestei luni, sute de elevi din prefectura Miyagi din nord-estul țării s-au îmbolnăvit după ce au băut laptele furnizat în școlile lor.

În luna martie, producătorul de medicamente Kobayashi Pharmaceutical a retras voluntar de pe piață suplimentele alimentare menite să reducă colesterolul. Firma a declarat luna trecută că investighează cinci decese care ar putea avea legătură cu produsele care conțin drojdie de orez roșu.

Anul trecut, lanțul de magazine de proximitate 7-Eleven și-a cerut scuze și a anunțat retrageri după ce un gândac a fost găsit într-o bilă de orez, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel