Rămășițe ale unei bombe aeriene au fost găsite în corpul dronei care s-a prăbușit la Zagreb
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Autoritățile croate au găsit rămășițele unei bombe aeriene în corpul dronei care s-a prăbușit în apropierea orașului Zagreb.

În drona care s-a prăbuşit joi seara în sud-vestul Zagrebului au fost găsite rămăşiţe ale unei bombe aeriene, a relevat duminică ministrul croat al apărării, Mario Banozic, transmite HINA.

"Au fost găsite urme ale unui dispozitiv exploziv, ceea ce indică faptul că nu era o dronă de recunoaştere. Am găsit părţi ale unei bombe aeriene", a declarat Banozic reporterilor, la locul prăbuşirii, după ce partea principală a dronei a fost scoasă din pământ.

El a precizat că este vorba despre un vehicul aerian fără pilot de fabricaţie sovietică, dar că încă nu este clar dacă a venit din partea Rusiei sau a Ucrainei.

"Vom putea spune care a fost scopul său doar după o analiză. Acest tip de bombă a fost folosit de avioane", a adăugat el.

Banozić a dat asigurări că zona din jurul craterului este acum sigură şi că nu există substanţe explozive acolo.

Drona s-a prăbușit în apropiere de Zagreb

Serviciul de seismologie din Croaţia a comunicat sâmbătă că seismografele sale au înregistrat impactul unui obiect zburător în zona Jarun din sud-vestul Zagrebului, joi, la ora 23:01:49. Drona a căzut la aproximativ 50 de metri de un cămin studenţesc, dar nimeni nu a fost rănit. Aproximativ 40 de maşini aflate într-o parcare din apropiere au fost avariate.

Dispozitivul s-a prăbuşit în Croaţia după ce a survolat România şi Ungaria.

Se va face o analiză detaliată cu aliaţii noştri din NATO pentru a vedea ce s-a întâmplat. Bineînţeles, nu suntem mulţumiţi de reacţia ţărilor vecine care au observat obiectul zburător mult mai devreme, fără a reacţiona. Dacă ar fi fost detectat la timp, nu am fi fost astăzi aici, a declarat Banozic.

Ministrul croat al apărării a menţionat că a vorbit duminică dimineaţă cu omologii săi din Ungaria şi România şi aşteaptă un răspuns după ce aceştia i-au spus că evaluează datele disponibile pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate, scrie Agerpres.

Moscheea din Mariupol, vizată de bombardamente. Turcia, apel către Rusia: E nevoie de un coridor umanitar

Ministrul de externe al Turciei spune că a cerut sprijinul Rusiei pentru evacuarea turcilor din moscheea din Mariupol.

Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe de la Ankara, a declarat că i-a cerut ministrului rus de externe Serghei Lavrov sprijin pentru a ajuta la evacuarea cetățenilor turci dintr-o moschee din Mariupol, duminică, adăugând că speră să se realizeze progrese în curând.

„I-am cerut sprijinul lui Lavrov pentru a evacua cetățenii noștri”, a spus Cavusoglu în timpul unei conferințe de presă duminică, la Antalya.

„Telefoanele nu funcționează și confruntările continuă. Sperăm la o rezolvare astăzi”, a adăugat el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel