Rămasă fără filmele din Occident în cinematografe, Rusia a introdus o lege privind legalizarea copiilor piratate
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Duma de Stat
Foto: Duma de Stat
Un proiect de lege privind acordarea de licențe obligatorii a conținutului care a devenit inaccesibil rușilor din cauza sancțiunilor impuse ca răspuns la războiul împotriva Ucrainei a fost înaintat Dumei de Stat, potrivit The Moscow Times.

După cum a spus autorul inițiativei, Andrey Kuznetsov, deputat al partidului „O Rusie Justă – Pentru Adevăr”: „dacă companiile din țări „neprietenoase” nu ne reînnoiesc licențele pentru filme, muzică și cărți, atunci noi înșine vom putea forța nota”. 

El crede că deținătorii de drepturi de autor care au refuzat să ofere conținut rușilor din cauza războiului din Ucraina „abuzează de drepturi de proprietate”, așa că o astfel de lege este justificată.

Potrivit deputatului, licențele obligatorii sunt deja descrise în Codul civil, dar nu se aplică în cazul drepturilor de autor ale artiștilor. Acum este planificată extinderea la filme, programe de calculator, colecții de muzică, lucrări literare și de altă natură.

O astfel de măsură se va aplica numai conținutului ale cărui drepturi de autor și drepturi conexe sunt complet indisponibile pe piață. Deținătorii de drepturi vor putea primi bani prin conturi speciale în ruble. Prin decret al președintelui rus Vladimir Putin, accesul la acestea va fi oferit de o comisie guvernamentală.

Deputat din Duma de Stat a Rusiei, condamnat pentru luare de mită, urmărit internațional

Un deputat din Duma de Stat a Rusiei, condamnat pentru luare de mită mare, a fost pus pe lista persoanelor urmărite internațional.

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a pus în urmărire pe deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Vadim Belousov, condamnat anterior la zece ani într-o colonie cu regim strict, pentru luare de mită, de peste 3 miliarde de ruble, scrie Interfax. În baza de date a ministerului, la secțiunea persoanelor urmărite, au fost introduse datele lui Belousov.

Pe 3 august, Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe Belousov la zece ani într-o colonie cu regim strict pentru luarea de mită în valoare de peste 3 miliarde de ruble. Potrivit, punctului 6 al articolului 290 din Codul penal al Federației Ruse, acesta a primit și o amendă de 500 de milioane de ruble și, de asemenea, a fost lipsit de dreptul de a ocupa funcții în stat care prevăd îndeplinirea activităților organizaționale, dar și funcții administrative și economice în serviciul public timp de trei ani.

Potrivit dosarului, din 2010 până în 2014, Belousov, ca parte a unui grup organizat, împreună cu fostul guvernator al regiunii Chelyabinsk, Mihail Yurevich, și alte persoane, a primit o mită în valoare totală de peste 3 miliarde de ruble. de la reprezentanţii unei companii care se ocupă de construcţia drumurilor.

Deputatul nu și-a recunoscut vinovăția și nu s-a prezentat la anunțarea verdictului. Avocații deputatului au mai spus că vor face apel la verdict.

După cum reiese din datele Interfax, Belousov este un fost coproprietar și membru al consiliului de administrație al JSC Makfa, fost coproprietar și președinte al consiliului de administrație al OAO Pervy Khlebokombinat.

Belousov va participa la alegerea șefului Udmurtiei din partea partidului "Rusia Justă - Pentru Adevăr". La 28 iulie, CEC al Republicii Udmurtia a anunțat înregistrarea sa ca și candidat.

Pe 4 august, șefa Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova, a declarat că nu există motive pentru scoaterea lui Belousov de pe lista candidaților la șefia Udmurtiei.

"Până acum nu există motive pentru retragere, deoarece acest lucru poate fi atacat. Aceasta este o situație atât de dificilă. Acum ne vom gândi ce să facem cu ea", a spus ea reporterilor, răspunzând la întrebarea dacă Belousov va fi privat de dreptul de a participa la alegerile din Udmurtia

Ulterior, ea a anunțat că CEC din Udmurtia va înlătura candidatura lui Belousov dacă verdictul în cazul lui va intra în vigoare înainte de alegerile în sine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel