Raluca Turcan, motiv de divorț între Sergiu Nicolaescu și PSD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
raluca turcan
raluca turcan

De Ce a plecat Sergiu Nicolaescu din PSD, sau mai exact, de ce  a încercat principala formațiune de Opoziție să îl schimbe pe regizor de la conducerea Comisiei de Cultură a Senatului?

În această Comisie se va duce o luptă extrem de importantă pentru apărarea televiziunilor private de abuzurile Puterii.  Modificări legislative inițiate de Raluca Turcan, președinta Comisiei de Cultură de la Cameră, permit, de exemplu, ca RCS-RDS să nu mai retransmită Realitatea sau Antena 3, ci doar postul propriu, 10 Tv, favorabil guvernării PDL. Parlamentarii Puterii și câțiva dintre membrii CNA vor să limiteze principiul ”must carry” , pentru autorizarea firmelor de cablu, doar la postul public.

Citeşte şi:

Sergiu Nicolaescu demisionează din PSD

PSD avea conducerea Comisiei de Cultură de la Senat, prin Sergiu Nicolaescu, dar acesta lipsea la unele ședințe, iar atunci când participa se ralia în multe situații opiniilor lui Radu F. Alexandru, senator PDL. În perspectiva acestei bătălii, PSD a decis ca Lia Olguța Vasilescu să preia șefia Comisiei de Cultură. Opoziția se temea că Sergiu Nicolaescu, care încasează drepturi de autor când filmele sale sunt difuzate la TVR sau B1, ar putea favoriza postul public la votul pe legea Turcan.

De asemenea, el ar fi putut fi influențat de către PDL, având interese legate de  Legea Cinematografiei. În Comisia condusă de Raluca Turcan se discută această lege, iar tinerii regizori o contestă, considerând că îi favorizează pe cei din generația Sergiu Nicolaescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel