Raluca Turcan: Dacă 60-70 la sută din populație nu se va imuniza, nu putem spune că riscul a trecut și că restricțiile vor fi ridicate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Raluca Turcan  Foto: Crișan Andreescu
Raluca Turcan Foto: Crișan Andreescu
Raluca Turcan (PNL) a spus că o să se vaccineze anti-COVID-19. 

„Aș vrea să vă rog să vă gândiți la următoarea chestiune, în afara acestor informații de organizare. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor sanitare, este calea sigură pentru ca viața noastră, a tuturor, să revină la normal. Dar trebuie să fim conștienți de un lucru – dacă 60-70 la sută din populație nu se va imuniza, nu putem spune că riscul a trecut și că restricțiile vor fi ridicate. Vaccinul a fost testat pe mai bine de 40 de mii de oameni, înainte de a fi omologat de toate forurile medicale competente – Agenția Europeană a Medicamentului și Agenția Națională a Medicamentului. Vaccinul a parcurs toate fazele de testare necesare și a fost omologat atât de rapid pentru că au fost urgentate etapele birocratice, nu cele medicale”, a transmis, duminică, Raluca Turcan. 

„Acest vaccin previne boala, previne infectarea cu SARS COV 2 sau limitează o formă severă a bolii”, a adăugat Raluca Turcan. 

„Coronavirusul acesta nenorocit este atât de imprevizibil și evoluează atât de diferit de la o persoană la alta, iar acum poate fi prevenit. Pe cei care au încă îndoieli îi întreb – de ce să nu ne folosim de acest instrument care este vaccinul? Dacă toate testele clinice au fost făcute, dacă medicii de specialitate, medicii epidemiologi și ceilalți, îl fac, noi ceilalți de ce nu l-am face? Avem în sfârșit o soluție ca să ne reluăm viețile așa cum le știam.

Eu mă voi vaccina. Când îmi va veni rândul”, a conchis Raluca Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel