Raluca Turcan, anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Când pot fi organizate anticipatele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat când ar putea fi organizate alegerile anticipate. Aceasta a spus că ele ar putea fi apropiate de cele locale. 

"Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână", a afirmat Raluca Turcan, marţi, la B1 TV, conform Agerpres. 

PNL nu votează moţiunea de cenzură

Ea a exclus posibilitatea ca parlamentarii PNL să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Dacă această moţiune va trece şi vom ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, care presupun respingerea în Parlament a două Guverne consecutive, PNL va susţine alegerile anticipate, deci nu vom susţine învestirea următoarelor două Guverne. Însă, moţiunea PSD este exclus să o votăm", a spus Turcan.

Ea a menţionat că Ludovic Orban va fi în continuare desemnat premier, dar 'vom susţine declanşarea alegerilor anticipate'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel