Raluca Prună: Câteva mii de deţinuţi ar putea fi eliberaţi mai repede
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, propune simplificarea modului în care sunt eliberaţi condiţionat deţinuţii din penitenciare, susţinând că de această procedură ar putea beneficia câteva mii de persoane.

'Vorbim de câteva mii bune de persoane. Da, o să iasă mai mulţi oameni, dar nu în orice condiţii. Ca să poţi fi eliberat condiţionat trebuie să execuţi o fracţie din pedeapsă - aşa se numeşte - şi să fi avut un comportament care să arate că te-ai îndreptat. (...) Umblăm la eliberarea condiţionată nu în sensul de a modifica fracţia sau filosofia Codului penal, ci în sensul de a vedea ce anume, care e blocajul la nivelul instanţelor care amână aceste persoane în mod repetat, de câteva ori, astfel încât instituţia eliberării devine neinteresantă', a spus Raluca Prună, potrivit site-ului Digi 24.ro.

Declaraţia ministrului Justiţiei vine pe fondul proceselor pierdute de România la CEDO, din cauza supraaglomerării din penitenciare. Una dintre soluţiile propuse de Raluca Prună constă într-un proiect legislativ prin care să fie introduse amendamente care să reducă în instanţe numărul amânărilor nejustificate privind eliberarea condiţionată pentru deţinuţii care dau dovadă de un comportament exemplar şi care au executat fracţia obligatorie din pedeapsă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel