Raliul Dakar, rezultatele momentului. Provocări pentru competitori, în etapele următoare
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Bartosz Bartkowiak - Pexels
Foto: Bartosz Bartkowiak - Pexels
Emanuel Gyenes, locul 3 la clasa Male Moto, în etapa a şaptea la Raliul Dakar.

După ziua de pauză în Raliul Dakar, riderul român Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a terminat pe locul 37 în etapa a şaptea, de duminică, a cursei moto la Raliul Dakar, și pe locul 3 la clasa Male Moto, categoria la care concurenții nu beneficiază de asistență tehnică.

Etapa a 7-a s-a desfășurat pe traseul Riyad – Al Dawadimi și a măsurat 701 km, din care 402 km de probe speciale.

În clasamentul general, Gyenes a mai urcat 2 locuri, până 43, în timp ce la Male Moto se află tot pe locul 5, nereușind să recupereze timp față de cei de pe primele 4 locuri, care au terminat toți în fața lui, în această etapă.

Pilotul Autonet Motorcycle Team a recuperat totuși spectaculos după ce, din cauza unei probleme tehnice, ocupa locul 17 la finalul primei etape.

Etapa de duminică la clasa generală moto a fost câştigată de chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo (Monster Energy Honda), secondat de argentinianul Kevin Benavides (RB KTM FR), urmat pe trei de spaniolul Joan Barreda Bort (Monster Energy Honda).

Clasamentul general la moto este condus de francezul Adrien Van Beveren (Monster Energy Yamaha RT).

Etapa a 8-a se va defășura între Al Dawadimi și Wadi Ad Dawasir și va măsura 830 de km, din care 395 km probă specială, cronometrată.

Traseul de legătură foarte lung (435 km) și plin de nisip fac din această etapă în sudul Arabiei Saudite una dintre acelea care se prelungesc la nesfârșit. Primii 200 de kilometri ai specialei nu vor fi decât nisip și dune cât vezi cu ochii, concurenții sărind dintr-o vale în alta. În cele din urmă, peisajele se vor schimba la sfârșitul zilei... seara sau noaptea, deoarece mulți concurenți vor fi întârziați de complexitatea etapei.

Pentru că luni, 10 ianuarie, va fi o zi extrem de solicitantă, organizatorii au pregătit pentru marți o probă specială de doar 287 kilometri și au decis ca startul să aibă loc puțin mai târziu decât de obicei (în general, prima motocicletă pleacă din bivuac înainte de 5 dimineața și se află la startul probei speciale chiar la răsărit).

Etapa a noua se va desfășura în munți și prin canioane, cea de-a zecea este rapidă, cu un peisaj foarte variat. Joi, în cea de-a unsprezecea etapă, proba va fi extrem de tehnică, iar vineri, în etapa Bisha-Jeddah, se va da un ultim examen la capitolul navigație, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel