Raliul Dakar 2018, ABANDON de marcă şi accident
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
foto: facebook / Dakar Rally
foto: facebook / Dakar Rally
Francezul Sebastien Loeb (Peugeot) a abandonat miercuri în etapa a 5-a a Raliului-raid Dakar 2018, între San Juan de Marcona şi Arequipa (Peru), după ce copilotul său monegasc Daniel Elena s-a accidentat în debutul cursei.

Binomul de nouă ori campion mondial în raliurile WRC a rămas blocat de două ori în nisip la începutul etapei şi de fiecare dată a reuşit să continue cursa, ultima oară, când maşina intrase într-o groapă, cu ajutorul unui camion de asistenţă. Însă, după prima specială de 53 km, cei doi au aruncat prosopul din cauza durerile pe care le acuza Elena, potrivit echipei lor.

A mers prost. Dunele sunt prea moi, nu am văzut groapa şi am intrat cu viteză în ea. Terminat. Daniel are dureri, dar e în regulă. Este foarte moale (duna de nisip), nu putem ieşi. Fără camion (de asistenţă), nu putem scoate maşina de aici, a spus Loeb, citat de un jurnalist al France Televisions, difuzorul cursei.

La primul punct de citire a contorului de parcurs, cei doi aveau o întârziere de 2 ore şi 45 de minute faţă de primii din cursă, o întârziere care îi eliminau din lupta pentru titlu. Ei aveau ambiţia de a câştiga primul lor Dakar la a treia şi ultima lor participare.

Loeb şi Elena, care câştigaseră marţi etapa a 4-a, se aflau pe locul 2 în clasamentul general, la 6 min 55 sec de compatrioţii şi coechipierii lor Stephane Peterhansel/Jean Paul Cottret. Peterhansel, dublu deţinător al titlului, beneficiază acum de un avans net în fruntea clasamentului general şi are şanse mari să câştige pentru a treia oară Raliul Dakar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel