Raliul Aerian al României testează aptitudinile de navigaţie aeriană
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Singura formaţie privată de acrobaţie din România, Iacării Acrobaţi, împreună cu Aeroclubul României organizează, în perioada 12-15 iunie, la Aerodromul de la Băneşti, judeţul Prahova, Raliul Aerian al Romaniei. Evenimentul se bucură de susţinerea Casei Regale a României.

Raliul Aerian al Romaniei este o competiţie sportivă dedicată piloţilor care doresc să îşi testeze abilităţile de navigaţie aeriană. Evenimentul se desfăşoară sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale şi reuneşte la start zece echipaje formate din câte doi membri – pilot şi navigator.

Ceremonia de deschidere a Raliului Aerian al României va fi onorată de participarea reprezentanţilor Casei Regale a României, care vor înmâna insigna “Aripile Regale Române” tuturor piloţilor concurenţi în cadrul raliului.

Zilele de 12 şi 13 iunie sunt dedicate antrenamentelor, piloţii participanţi putând astfel să se acomodeze cu zona Aerodromului de la Băneşti. Pe 14 şi 15 iunie, echipajele vor primi, în plicuri sigilate, probele pe care trebuie să le parcurgă, traseele aeronavelor fiind urmărite cu ajutorul unor echipamente speciale, omologate de Federaţia Aeronautică Internaţională. În ultimele două seri, publicul larg este aşteptat la Aerodromul de la Băneşti, unde vor evolua aeronave cu motor, planoare şi aeromodele. Alături de piloţii români, la mitingul de vineri seară va zbura şi Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul – clasa Advanced.

“După organizarea Safety Demo, unde am urmărit învăţarea şi promovarea siguranţei în zbor, ne-am gândit că un raliu ar fi o competiţie perfectă pentru a-i evidenţia pe cei mai buni piloţi la navigaţie aeriană. Ne bucură faptul că Aeroclubul României a dorit să se implice în acest eveniment şi că o parte din echipaje vin din această instituţie cu tradiţie în formarea personalului aeronautic. De asemenea, suntem onoraţi să avem parte de suportul Casei Regale a României, ai cărei reprezentanţi vor înmâna insigna «Aripile Regale Române » echipajelor care vor zbura în cadrul competiţiei”, a declarat Dan Ştefănescu, managerul echipei Iacării Acrobaţi.

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae va premia, la ceremonia de încheiere a raliului, echipajele cu cele mai bune rezultate.

Despre Iacării Acrobaţi

Iacării Acrobaţi este singura echipă privată de acrobaţie din România. Pasiunea şi profesionalismul celor trei piloţi au condus la continuarea şi ridicarea standardelor aviaţiei româneşti, precum şi la iniţierea de acţiuni aviatice în premieră, atât pe plan naţional, cât şi în plan internaţional.

Printre acţiunile noi se numără evoluţia acrobatică în formaţie cu efecte pirotehnice, display-ul acrobatic de noapte, precum şi organizarea, la fiecare început de sezon de zbor, a unui program dedicat siguranţei în zbor. Safety Demo înseamnă prezentarea, în zbor, a unor situaţii anormale cu care piloţii se pot întâlni, precum şi demonstrarea modurilor de prevenire, recunoaştere şi recuperare a avionului din situaţii periculoase zborului.

În urmă cu trei ani, Iacării Acrobaţi au amenajat, la Băneşti, în judeţul Prahova, un teren de zbor. Acolo, anul acesta, se organizează prima ediţie a Raliului Aerian al României, eveniment cuprins în calendarul competiţional al Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

Iacării Acrobaţi zboară, anual, peste 30 de display-uri aeriene, atât în ţară, cât şi în lume. Anul acesta, pentru prima dată, piloţii români vor zbura la un miting aerian în China.

Despre Aeroclubul României

Aeroclubul României, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, are 17 aerocluburi teritoriale în întreaga ţară, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie de pregătire autorizată pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice şi are atribuţiuni în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de tehnică aeronautică.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactaţi:

Anca Tînc

Coordonator PR Asociaţia “Aripi Româneşti”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel