Raiul pe Pământ. Banpotoc, un sat din Hunedoara, GRĂDINĂ de poveste: A fost gândită și creată de Giovanni Salvatelli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Banpotoc, un sat din Hunedoara, adăposteşte o grădină uimitoare. Turiştii sunt fermecaţi de îndată. 

"Grădina din satul Banpotoc de pe Valea Mureşului a fost gândită și creată de Giovanni Salvatelli, un om de afaceri italian. De loc din zona Civitanova Marche, o zonă cu dealuri din centrul Italiei, Giovanni Salvatelli a fost vrăjit iremediabil de acest loc transformând cele patru hectare într-o atracţie turistică, la 18 km de Deva, 26 km de Hunedoara, 112 de km de Lugoj și 160 de km de Timișoara.", se arată într-o postare pe Facebook. 

Iar fotografiile sunt uimitoare.

„I giardini di Zoe” este proprietatea unui italian îndrăgostit de grădinărit. După mai bine de un deceniu de amenajări, bărbatul a reuşit să aducă o parte din Italia în sătucul hunedorean.

Grădina aristocrată inspiră eleganţă şi este de un bun gust desăvârşit. Proprietatea lui Giovanni Salvatelli de la Banpotoc este un imens puzzele înflorat: „A luat naştere ca şi un joc şi s-a jucat în fiecare zi. Şi-a dorit să rămână ceva generaţiilor următoare, inclusiv nepoatei lui care are 6 ani, motiv pentru care a numit această proprietate „I giardini di Zoe”, explică administratorul Ramona Morar pentru replicahd.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel