Raisa, o moarte violentă. Verișorul de 15 ani și-a mărturisit fapta: Cum a avut loc crima și motivul pentru care a ucis-o 
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Verișorul Raisei a recunoscut că a ucis-o cu sânge rece pe fetița de doi ani.

Raisa Maria, în vârstă de 2 ani și jumătate, a fost găsită fără suflare, la câțiva metri de casă, într-o zonă cu vegetație deasă, după ce inițial a fost dată dispărută. Incidentul s-a produs în comuna Breasta, județul Dolj.

Verișorul Raisei și-a mărturisit fapta

Verișorul Raisei, un adolescent de 15 ani, conform informațiilor furnizate de sursele Antena 3 CNN, și-a mărturisit fapta în fața anchetatorilor. Potrivit surselor, tânărul ar fi avut un comportament ciudat în ziua dispariției micuței. Acesta se supăra adesea când i se luau lucrurile, inclusiv mâncarea.

Anchetatorii nu au reușit să identifice un motiv clar, însă bănuiesc că ceva s-a declanșat în mintea băiatului când mătușa i-a cerut să-i dea și fetiței o bucată de pâine. Este important de menționat că, după ore întregi de interogatoriu, polițiștii au reușit cu dificultate să-l convingă pe tânăr să vorbească. Inițial, el a susținut că nu este responsabil pentru moartea verișoarei sale. Totuși, mai multe probe găsite au fost trimise pentru analiză la București.

Într-un final, anchetatorii au reușit să demonstreze că pe pantalonii tânărului se aflau urme de sânge care aparțineau Raisei. Confruntat cu dovezi, acesta a recunoscut fapta. A fost emisă ordonanța de reținere pentru 24 de ore pe numele verișorului Raisei. Astăzi, el va fi prezentat magistraților de la Tribunalul Dolj pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Dosarul deschis în acest caz a fost iniţial încadrat pentru ucidere din culpă. Ulterior, după ce au apărut mai multe date în anchetă încadrarea a fost schimbată în omor calificat.

Tânărul a povestit anchetatorilor cum a ucis-o pe micuţa de doi ani

"În data de 27.05.2024, ora 13:28, organele de poliţie au fost sesizate prin intermediul serviciului de urgenţă SNAU 112 cu privire la dispariţia minorei Stan Raisa Maria Nicoleta, în vârstă de 2 ani şi 5 luni, fiind conturate indicii cu privire la faptul că aceasta ar fi putut fi victima unor acţiuni de violenţă", spune comunicatul Parchetului emis joi.

"În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare", se regăsește mai departe în comunicat.

"În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta", continuă acesta.

Minorul le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Raisa pe câmp, nu în casă. El "i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil, împotriva acestuia a fost formulată o acuzaţie oficială şi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. i C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 2 C.p", detaliază autoritățile competente.

Totul s-a întâmplat în maximum 15 minute, timp în care el a rămas singur cu Raisa. Părinții minorului nu erau în casă în momentul în care a fost comisă crima. Ei au ajuns la locuința lor, conform celor declarate de către aceștia, la o oră după ce Raisa a fost dată dispărută. Părinții minorului spuneau că nu s-au gândit nicio clipă că fiul lor ar fi autorul crimei. Totuși, semnele de întrebare au început să apară când toată lumea o căuta pe Raisa, iar Nicolas stătea în casă și plângea.

Părinții Raisei susțin în continuare că Nicolas nu avea cum să facă fapta singur, potrivit Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI: Raisa, fetița de 2 ani din Breasta, Dolj, a fost găsită moartă. Ancheta se complică: Suspiciuni asupra familiei și pista răzbunării cămătarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel