Rafila: Clujul va fi primul oraș în carantină ”datorită” faptului că Boc a fost amfitrionul Untold
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 14 sep, 22:58
WhatsApp
Florin Câțu alături de Emil Boc și Lucian Bode
Alexandru Rafila a criticat modul în care guvernanţii gestionează valul patru al pandemiei de Covid-19, atrăgând atenţia asupra faptului că, în ciuda avertismentelor repetate venite din partea specialiştilor, s-a dat voie la festivaluri cu zeci de mii de participanţi, în timp ce elevii sunt ameninţaţi din nou cu trecerea în online. 

"Eu am mai spus: putem fi populari sau impopulari. Cred că prioritatea trebuie să fie funcţionarea şcolilor faţă în faţă, dacă nu vrem să nenorocim această generaţie de copii de tot. Chestiunea asta, că e 6, că e nu ştiu ce (n.r. - incidenţa de la care s-a decis să se facă trecerea la online)... vreau să vă zic un lucru, că domnul Boc este extrem de popular la Cluj. Domnul Boc, datorită faptului că a fost amfitrionul, susţinătorul şi promotorul acestui festival de la Cluj va fi şi cel care va 'beneficia' de primul mare oraş din România în carantină - acesta va fi Cluj-Napoca", a spus, marţi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, profesorul Alexandru Rafila.

"Lucrul acesta se va întâmpla, din păcate, şi trebuie să existe o asumare de responsabilitate. Nu pot să cred că oamenii din această ţară sunt toţi spectatori şi toată lumea aprobă orice fel de chestiune care se întâmplă.  (...) Eu înţeleg că la evenimentele unde participă sute de persoane pot fi zone unde se transmite boala. Am un festival care face cât o mie de nunţi şi cu acela nu am niciun fel de problemă, şi atunci ne referim la evenimentele care au 100-500 de persoane... E o deturnare permanentă a atenţiei. Sincer nu înţeleg, nu am văzut aşa ceva niciodată. Aşa o lipsă de coerenţă, de seriozitate şi de asumare", a mai spus Alexandru Rafila în timpul emisiunii. 

"Problema este următoarea: creşterea a început pe data de 5 iulie, în săptămâna 5-11 iulie. Deja după patru săptămâni de creştere susţinută, deci spre sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, oamenii trebuia să ia nişte măsuri. Şi au luat măsuri: prima măsură, festivalul Electric Castle, în care domnul Cîţu cu domnul Boc şi cu domnul Rareş Bogdan au apărut strâns îmbrăţişaţi împreună cu participanţii la festival, fără niciun fel de măsură de protecţie. Acesta a fost un prim semnal. Ulterior nu s-a făcut absolut nimic pentru pregătirea sistemului de sănătate", a explicat profesorul Alexandru Rafila în cadrul emisiunii de la România TV. 

G Ad:
WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro