Rafael Nadal revine în circuit la începutul anului: Nu merită să termin așa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
”Regele zgurii” Rafael Nadal și-a anunțat revenirea în circuit, după apropare un an de pauză.

Ibericul Rafael Nadal, absent de aproape un an din circuit, a anunțat vineri că va reveni în competiție la începutul lunii ianuarie la turneul ATP de la Brisbane, turneul de pregătire pentru Australian Open, scrie AFP, citat de Agerpres.

”După un an fără competiţie, este momentul să revin. Se va întâmpla la Brisbane în prima săptămână din ianuarie”, a declarat fostul număr 1 mondial, în vârstă de 37 de ani, într-un videoclip postat pe reţelele de socializare.


Nadal nu a mai jucat de când a fost eliminat în turul doi la Australian Open, în luna ianuarie.

Ajuns pe locul 663 ATP după aproape un an fără să joace, ibericul, care a atins cea mai înaltă poziție în clasament în august 2008, a spus că ”nu merită să termine așa”, referindu-se la accidentarea la șold pe care a suferit-o la Melbourne în ianuarie 2023, în timpul turneului pe care l-a câştigat în 2009 şi 2022.

Jucătorul a suferit de atunci două operații, iar în septembrie a afirmat că sezonul 2024 va fi ultimul pentru el.

Nadal va încerca să revină la cel mai înalt nivel în Australia, însă ar urma să vizeze mai ales turneul său favorit pe zgura de la Roland Garros, unde s-a impus de 14 ori.

Nadal a avut deja un sezon, 2021, afectat de o accidentare la un picior, el fiind eliminat atunci de Djokovic în semifinale la Roland Garros după un meci în care problemele sale au fost vizibile.

Nadal, peste Djokovic până la Australian Open

În ce priveşte numărul de turnee de Grand Slam, până la începutul anului, înaintea Australian Open, ibericul, cunoscut și ca ”regele zgurii” avea cu un trofeu mai mult decât Djokovic, care prin câștigarea trofeului de la Antipozi, pe lângă accidentarea lui Nadal, plus retragerea lui Federer de anul trecut a rămas fără rival în atingerea recordului de titluri de Grand Slam.

La acest moment, Djokovic are 24 de titluri, egalând recordul stabilit de australianca Margaret Court în urmă cu 50 de ani.

Citește și: Novak Djokovic, record după record. La ATP Finals vrea să îl depășească pe Federer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel