Raed Arafat, avertisment după furtunile din Constanţa. "Trebuie să ne aşteptăm şi în alte zone"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim
Raed Arafat a comentat situaţia de pe litoral, acolo unde a plouat în 24 de ore cât pentru 2 luni, fijnd nevoie de intervenţia pompierilor în mai multe locuri din judeţ. 

”La acest moment se intervine în judeţul Constanţa, la Constanţa, Mangalia, Amzacea şi Venus şi pompierii sunt la datorie. Noi, ieri am suplimentat forţele din alte judeţe care au venit să sprijine colegii în acţiunile de scoatere de apă. 

Într-adevăr n-am mai avut astfel de intensitate şi impact a unei furtuni. Noi trebuie să ne aşteptăm la astfel de fenomene meteo extreme, nu doar în Constanţa, ci şi în alte zone, astfel de fenomene ar putea să se intensifice.

Sfătuim populaţia, mai ales cei care au dezactivat RO-Alert, să-l reactiveze în telefoane.

În judeţele respective au fost date 17 mesaje RO-Alert plus cinci mesaje prin televiziunea română", a declarat Raed Arafat la Digi24. 

Vineri și sâmbătă, mai multe localități din județele Constanța și Tulcea au fost sub incidența unui Cod Roșu de ploi și instabilitate atmosferică.

Cod galben de viituri în Dobrogea: Râurile din Tulcea și Constanța, sub atenționare până luni dimineață

Râurile din Dobrogea se află, până luni dimineaţa, sub Cod galben de viituri, fiind posibile creşteri de debite şi niveluri peste Cota de atenţie, informează duminică Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit unei atenţionări emisă de hidrologi, până luni, la ora 09:00, pe râurile din judeţele Tulcea şi Constanţa, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu probabilitatea de a fi depăşită Cota de atenţie.

"Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 01.09.2024 ora 14:00 - 01.09.2024, ora 22:00, pe unele râuri mici din judeţul Tulcea şi, respectiv, din zona litorală a judeţului Constanţa", precizează specialiştii INHGA, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel