Radu Tudor: Știam că e bolnav, a luptat enorm să trăiască. Ne cunoșteam de 25 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook Radu Tudor
Foto: Facebook Radu Tudor
„Știam că este bolnav, a luptat enorm să trăiască”, a spus Radu Tudor după decesul lui George Ciamba.

„Știam că este bolnav, a luptat enorm să trăiască. Ne cunoșteam de 25 de ani. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis Radu Tudor după decesul lui George Ciamba.

MAE afirmă că diplomatul, care era ambasador al României în Grecia, „va rămâne în istoria şi memoria diplomaţiei române şi a Ministerului Afacerilor Externe”.

VEZI ȘI: Surse - După episodul Nazare, Cîțu, în pierdere, se ridică Orban. Abandon Iohannis

George Ciamba s-a stins din viață duminică.

Membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din 1990, George Ciamba a deţinut multiple funcţii de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv cea de secretar de stat şi ministru delegat pentru Afaceri Europene, în 2019, când a coordonat prima Preşedinţie a României la Consiliul Uniunii Europene.

În calitate de secretar stat, a gestionat portofolii precum afaceri multilaterale şi globale (2003-2005), afaceri europene (2012-2016), afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic (2017-2018), contribuind atât la promovarea rolului României în organizaţiile internaţionale, cât şi la dezvoltarea relaţiilor bilaterale ale României cu statele europene. În calitate de ambasador, a reprezentat România în Turcia (1999-2003) şi Grecia (2005-2012 şi, ulterior, din 2019). Totodată, între 2001 - 2003 a fost Reprezentantul Permanent al României la Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră. 

George Ciamba a fost ministru delegat pentru Afaceri Europene în 2019, când România a deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 'S-a stins azi noapte din viaţă, după o lungă suferinţă, prin care a trecut lucrând până în ultima clipă, ambasadorul George Ciamba', a scris, luni, pe Facebook, diplomatul Mihnea Motoc.

Fostul premier Victor Ponta l-a descris pe George Ciamba drept 'un adevărat profesionist, un diplomat desăvârşit, un tată şi soţ minunat, un prieten adevărat, un model pozitiv între atâtea negative'. Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a vorbit despre un 'distins diplomat de carieră, decent, profesionist şi devotat României'.

Şi Natalia Intotero, care a făcut parte din Comisia pentru Politică Externă a Camerei Deputaţilor, în legislatura trecută, a scris despre diplomat: „Un profesionist, un diplomat de carieră, un om mereu cu zâmbetul pe buze, un om care şi-a iubit ţara şi meseria pe care a ales să o facă. Un coleg bun care a adus plus valoare ţării noastre de-a lungul carierei sale şi cel care a gestionat exemplar prima Preşedinţie română a Consiliului Uniunii Europene, în calitate de ministru al afacerilor europene.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel