Radu Tudor: Ce face Putin e o MASCARADĂ! De ce ne temeam nu vom scăpa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
Jurnalistul Radu Tudor reacţionează, după ce Vladimir Putin a afirmat că Rusia trebuie "să facă faţă unei ameninţări militare din partea Ucrainei". Jurnalistul spune că liderul rus dă un mesaj lumii întregi prin acţiunile sale, anume că frontierele pot fi modificate, prin intervenţie armată. 

"Crimeea nu face parte din Ucraina. Trebuie să facem faţâ unei ameninţări, pentru că Ucraina va încerca să lupte pentru un teritoriu despre care crede că îi aparţine. Va lupta în mod militar, spune asta cu documente. Deci este foarte clar! Într-o astfel de eventualitate, întregul NATO va trebui să se alăture acestor acţiuni. Ni s-a spus că unele ţări NATO se opun intrării Ucrainei în NATO. Dar în 1998 a fost semnat un memorandum care a deschis uşa intrării Ucrainei în alianţă. Dacă vor face un pas în această direcţie, nu există nicio garanţie că nu vor mai face încă unul. SUA, cu mare uşurinţă, renunţă la orice fel de acord pe care îl semnează", a declarat Vladimir Putin. 

Liderii celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei l-au îndemnat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin să recunoască independenţa acestor teritorii şi să pună în funcţiune o "cooperare în materie de apărare", informează AFP.

Aceste apeluri, coordonate şi difuzate la televiziunea rusă, au fost lansate de liderii "Republicii Populare Doneţk" şi "Republicii Populare Lugansk", Denis Puşilin şi Leonid Pasetcinik.

Marţea trecută, deputaţii ruşi au votat la rândul lor un apel către preşedintele Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa teritoriilor separatiste proruse care luptă, cu sprijinul Moscovei, împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei de opt ani, scrie Agerpres.

Radu Tudor: Putin transmite lumii că în 2022 se pot modifica frontiere cu forţa militară. Încălcare extrem de gravă

"Cred că de ce ne temeam nu vom scăpa. Vladimir Putin încearcă să prostească o lume întreagă, să ne păcălească cu argumentele sale false, cum că e nevoie de protejarea unor teritorii care aparţin Ucrainei, dar pe care se află în majoritate etnici ruşi. Putin încearcă să transmită lumii întregi că în 2022 se pot modifica frontiere cu forţa militară. Este în afara oricărei reguli de drept internaţional, o încălcare extrem de gravă, pe care doar Stalin şi Hitler au mai făcut-o. 

Ce face Putin e o mascaradă. Aduce argumente false pentru ceea ce Rusia pregăteşte de luni de zile, şi anume ocuparea de facto a estului Ucrainei, prin aceste aşa numite republici autonome, nerecunoscute de comunitatea internaţională şi care sunt dorite cu poftă imperială de Rusia. E ce s-a întâmplat şi cu Republica Moldova, cu aşa numita republică Transnistreană. Au murit sute de români în 1992 din dorinţa de a-şi păstra dreptul la limbă, la istorie. Au murit în lupta cu militarii ruşi. Din păcate, asta se poate întâmpla în Ucraina", a declarat Radu Tudor la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel