Radu Tudor: Noi îl putem opri pe Vladimir Putin întărind şi mai puternic flancul de est
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
Radu Tudor, analist militar, a spus că Vladimir Putin „nu înţelege efortul occidental uriaş pentru încetarea acestui război inutil şi iraţional”.

„Vladimir Putin nu se opreşte de bunăvoie. El trebuie oprit! Nu înţelege mesajele diplomaţiei, nu înţelege mesajele de pace, nu înţelege tot acest efort occidental uriaş pentru încetarea acestui război inutil şi iraţional”, a spus, marți dimineață, Radu Tudor într-o intervenție la Antena 3.

„Noi îl putem opri pe Vladimir Putin întărind şi mai puternic flancul de est”, a continuat Radu Tudor. „În momentul de faţă, Statele Unite au peste 100.000 de militari în Europa şi reprezintă cel mai puternic semnal de descurajare pentru o Rusie războinică şi agresivă, iar faptul că în România avem pentru prima oară în istoria noastră peste 3.000 de militari NATO, faptul că există peste 20 de avioane de luptă, avioane de supraveghere, există multe alte nave şi aeronave care contribuie foarte serios la întărirea securităţii flancului de est... Toate aceste lucruri sunt observate de Vladimir Putin şi cu siguranţă înţelege că forţa NATO nu trebuie testată nici măcar o secundă”, a subliniat Radu Tudor.

Citește și / Mircea Geoană: Nu intrăm în conflict cu Rusia, chiar dacă sunt apeluri. Nivelul de influenţă strategică al României e mai sus decât oricând!

Președintele SUA, Joe Biden, va participa pe 24 martie la summitul extraordinar NATO pentru a discuta despre invazia Rusiei în Ucraina. 

Întrebat la ce să ne așteptam de la acest summit, Mircea Geoană a spus: „Eu fac acest tip de activitate de mulţi ani de zile şi ca lider politic şi ca om care a lucrat în diplomație. Am avut bucuria să ridicăm steagul României la NATO. Este un summit extraordinar şi cred că acest cuvânt reprezintă esența summitului de peste câteva zile. Este extraordinar pentru că este convocat peste rând, cel la rând este cel de la Madrid la sfârșit de iunie, este extraordinar prin circumstanțele prin care el se întâmplă. Preşedintele Biden, liderul unei ţări mari, vine pentru a doua oară în Europa pentru a-şi întâlni aliații europeni. Nu am văzut America în 30 de ani atât de implicată, atât de intim implicată cu aliații săi europeni, cum văd acum, dar situaţia excepțională a necesitat măsuri excepționale.” Continuarea declarațiilor, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel