Data publicării:

Radu Tudor: Cred că nu e posibil un atac în România, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, Radu Tudor a transmis că „avem motive să fim foarte vigilenți”.

„Cred că avem motive să fim foarte vigilenți, să luăm măsuri foarte puternice de apărare și să nu așteptăm ca amenințarea să vină la granița noastră. (...) Să suplimentăm prezența trupelor NATO pe flancul de est și să dăm un semnal foarte clar că populația din România este protejată, este apărată, teritoriul României este intangibil ca teritoriu NATO”, a spus, marți, Radu Tudor într-o intervenție la Antena 3.

„Personal, cred că nu este posibil un atac în România. Nu cred că România va fi implicată în război, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche. Trebuie să ne trezească foarte serios în legătură cu măsurile de apărare”, a mai zis Radu Tudor.

Ucraina actualizează informațiile de pe front

 

Oficialii din Ucraina au actualizat numărul estimat al victimelor războiului și au anunțat, marți, 8 martie, că peste 12.000 de militari ruși au fost uciși de la începerea conflictului armat. Luni, estimarea era de aproximativ 11.000 de victime.

Oficialii ucrainenii, citați de Sky News, vorbesc despre 12.000 de militari ruși uciși în diferite zone ale Ucrainei.

De asemenea, rușii ar mai fi pierdut 303 tancuri, 1.036 de mașini blindate, 120 de sisteme de artilerie, 27 de sisteme de luptă antiaeriană și 56 de lansatoare de rachete. La pierderi mai figurează sute de vehicule, rezervoare de combustibil și avioane și elicoptere.

Rusia nu a mai actualizat datele de câteva zile.

Amintim că, săptămâna trecută, oficialii ruși au recunoscut, în premieră, că au pierdut 498 de miitari.

În altă ordine de idei, aproape 30.000 de cetățeni ucraineni au intrat luni în România, ceea ce reprezintă o scădere a numărului de refugiați în comparație cu ziua precedentă, a anunțat Poliția de Frontieră.

În data de 7 martie, prin punctele de frontieră au intrat în România 80.044 de persoane, dintre care 29.636 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 12,7% faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.769 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 1,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 17.079 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 19%).

Din România au ieșit 89.164 de persoane, dintre care 26.551 cetăţeni ucraineni (uşoară scădere de 0,3%).

De la declanşarea acestei crize, până pe 7 martie, ora 24.00, în țară au intrat 291.081 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 208.863 cetăţeni ucraineni, precizează Poliția de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel