Urmărește emisiunea live
Radu Tudor: Cel mai populist politician european, inculpat pentru fapte grave
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Jurnalistul Radu Tudor a anunțat, pe blogul său, că unul dintre cei mai mediatizați politicieni europeni, Marine Le Pen are probleme cu justiția franceză. 

"Unul din cei mai nefrecventabili, intoleranți și populiști politicieni ai Europei este luat la întrebări de justiția franceză", a scris Radu Tudor.  Preşedinta Adunării Naţionale franceze (fostul Front Naţional) Marine Le Pen, convocată vineri la tribunalul din Paris, a fost anunţată despre reîncadrarea inculpării sale în fapte prezumate de “deturnare de fonduri publice” în cazul asistenţilor fictivi ai partidului în Parlamentul European, relatează AFP.

Ce pedeapsă riscă

Convocată vineri pentru o primă audiere în urma inculpării sale pentru “abuz de încredere” şi “complicitate la abuz de încredere” în iunie 2017, Marine Le Pen a ieşit din tribunal la sfârşitul dimineţii. Delictul de “deturnare de fonduri publice” este pasibil de zece ani de închisoare şi de un milion de euro amendă, faţă de trei ani de închisoare şi 375.000 de euro amendă pentru abuz de încredere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel