Data publicării:

Radu Tudor arată cu ce îl are la mână Prigojin pe Vladimir Putin. "E foarte greu să renunțe unul la celălalt"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Radu Tudor arată cu ce îl are la mână Prigojin pe Vladimir Putin. "E foarte greu să renunțe unul la celălalt" / Foto: Agerpres
Radu Tudor arată cu ce îl are la mână Prigojin pe Vladimir Putin. "E foarte greu să renunțe unul la celălalt" / Foto: Agerpres
Jurnalistul Radu Tudor a vorbit despre legăturile dintre Vladimir Putin și Evgheni Prigojin.

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a vorbit la Antena 3 CNN despre legăturile dintre Vladimir Putin și Evgheni Prigojin.

"Comparația făcută de Prigojin este una absolut manipulatoare și mincinoasă. Nu poți să compari ofensiva într-un teritoriu străin din Belarus până la Kiev cu incursiunea în propria ta țară, asta e o diferență de la cer la pământ. E o manipulare pentru oameni cu un nivel informațional și educațional foarte redus. Nu poți să compari cele două, când uitați-vă ce tancuri și cu ce blindate au mers. A doua chestiune,  eu nu știu câți oameni au făcut diferența între Wagner și armata regulată a Rusiei pentru că aceștia sunt niște uzurpatori, ei se îmbracă în uniformele armatei ruse, au însemnele armatei ruse, au însemnul de război Z pe toate mașinile lor. După cum ați văzut, majoritatea mașinilor aveau girofar și acum cine o fi făcut diferența dacă sunt Wagner sau dacă sunt armată, asta poate să explice și diferența de tratament.

Radu Tudor: Prigojin a devenit miliardar în dolari pe mâna lui Vladimir Putin

A treia chestiune, sper să înțeleagă toată lumea că nu vorbim despre un băiat bun și un băiat rău, vorbim despre doi criminali de război, despre doi oameni care au, din păcate, o vocație criminală, toată viața lor, și Prigojin, și Putin. S-au creat și s-au sprijinit unul pe altul. De când Prigojin era șeful bufetului de la Sankt Petergsburg la primărie și viceprimar era Vladimir Putin, de atunci s-a creat o frăție a mafiei, a banilor negri, a criminalității.

Acest individ Prigojin a devenit miliardar în dolari pe mâna lui Vladimir Putin. În momentul de față ei nu se pot despărți unul de altul pentru că în această după-amiază Serghei Lavrov a spus că Rusia nu renunță la serviciile membrilor Wagner, deci e atât de mare complicitatea și atât de mult se au la mână unii pe alții... Prigojin are probabil dovezi palpabile în legătură cu crimele de război săvârșite de Putin, încât e foarte greu să renunțe unul la celălalt", a declarat Radu Tudor.

Dosarul penal împotriva lui Prigojin nu ar fi fost, de fapt, închis, așa cum a spus Peskov

Dosarul penal împotriva șefului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, privind organizarea unei rebeliuni în Rusia nu a fost încheiat, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Parchetul General al Federației Ruse.

"Cazul nu a fost închis, ancheta continuă", a spus sursa.

Sâmbătă, Parchetul General al Federației Ruse a raportat că "la 23 iunie 2023, Departamentul de Investigații al FSB al Rusiei a inițiat legal și rezonabil un dosar penal împotriva lui E. V. Prigojin în temeiul articolului 279 din Codul Penal al Federației Ruse la faptul de a organiza o rebeliune armată".

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat anterior reporterilor că dosarul penal împotriva lui Prigojin va fi închis, iar el va merge în Belarus. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel