Radu Stroe, transferat de la Administrație la Interne
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
radu stroe dc
radu stroe dc

Radu Stroe a fost nominalizat de premierul Victor Ponta pentru funcția de ministru de Interne, după ce, în fostul cabinet, el a deținut portofoliul Administrației, obținut în luna august a acestui an, după demisia lui Victor Paul Dobre ca urmare a scandalului legat de cvorumul pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din vară.

Radu Stroe a deținut din șase august până în prezent funcția de ministru delegat pentru Administrație, unde a fost precedat de Victor Paul Dobre.

În 2008, Stroe a fost desemnat pentru portofoliul Apărării de către PNL. Da, în urma unor discuţii dintre Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, premier la acea vreme, Stroe nu a mai primit funcţia.

Radu Stroe este, în prezent, deputat ales în circumscripţia electorală 42 Bucureşti, Colegiul uninominal 1. A fost validat în această funcţie în 1 februarie 2010, ocupând locul rămas vacant prin demisia lui Bogdan Olteanu. El a fost ales pentru un nou mandat de deputat la scrutinul din 9 decembrie.

Stroe s-a născut la 31 august 1949, la Osoi, judeţul Iaşi, este divorţat şi nu are copii. A absolvit Institutul de Marină Civilă Constanţa în 1972, iar, în 1981, Facultatea de Drept Bucureşti.

Stroe a fost ofiţer navigaţie în flota comercială (1972 – 1974), inginer în Ministerul Transporturilor (1975 – 1985 şi 1991-1996), a lucrat în Administraţia Canal Dunăre Bucureşti (1986 – 1990) şi a fost secretar general adjunct şi secretar general al Guvernului (1997 – 2000).

În perioada 2001 – 2004 a fost deputat de Maramureş, iar între 2005 – 2008 a deţinut un mandat de senator de Maramureş dar şi de ministru coordonator al SGG. Stroe a primit Ordinul Steaua României în grad de Ofiţer.

În ceea ce priveşte activitatea politică, Stroe a fost membru PCR până în decembrie 1989, iar în PNL a deţinut mai multe funcţii, fiind inclusiv secretar general, până în mai 2011.

La capitolul "Activitate politică" din CV-ul postat pe site-ul PNL, Radu Stroe mai declara: "Nu am avut activităţi sociale".

În ceea ce privește capitolul "Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală", acesta preciza: "Nimic în afara funcţiilor profesionale, respectiv: director general adjunct, director general, consilier al ministrului, secretar general adjunct şi secretar general al Guvernului şi ministru".

Deputatul menţiona, în declaraţia de avere, că este posesorul unui teren agricol în comuna natală, primit moştenire. El a cumpărat, în 2008, un apartament la Predeal (Braşov), cu o suprafaţă de aproximativ 70 metri pătraţi.

Ca venituri, acesta declară indemnizaţia anuală de deputat de 50.784 lei.

Vezi AICI declarația de avere a lui Radu Stroe

Vezi AICI declarația de interese a lui Radu Stroe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel