Data publicării:

Radu Oprea, atac la PNL: Orbit de ură şi încrâncenat în calcule meschine

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Senatorul PSD Radu Oprea analizează datele prezentate de către Florin Cîţu cu privire la prognoza de deficit şi rectificarea bugetară. 

"Rectificarea bugetară aduce cu ea prognoza unui deficit de 6.7%. Analiștii economici și instituțiile europene și internaționale spun că 6,7% este prea optimist. Prima mea reacție la citirea datelor furnizate de către FMI a fost: dar m-am obișnuit că estimează pesimist. Nu și de data aceasta. In timpul guvernării PSD măsurile economice s-au luat pe baza unui program, a unei noi propuneri de model economic, toate ministerele au lucrat coordonat și de aici rezultatele spectaculoase măsurate prin creșteri economice unice in Europa, concomitent cu scăderea datoriei publice ca pondere în PIB.

Acum nu este cazul. PNL guvernează haotic. Masurile promise nu funcționează. Creditarea companiilor prin programul IMM Invest (inițiat de PSD) a intârziat o lună și lansarea lui este un fiasco, blocajul platformei online este totală. O lună este imens pe timp de criză. Emiterea certificatelor pentru situație de urgența CSU a intârziat două săptămâni. Iar plata somajului tehnic nu s-a făcut nici astăzi deși Violeta Alexandru, ministrul care nu știe nimic, promisese că plățile se fac în 15 zile. Aceasta este realitatea "lucrurilor fantastice" pe care le face PNL pentru sprijinirea mediului de afaceri din România", a scris Radu Oprea pe Facebook.

"Costurile le vom suporta cu toții"

"Pentru că îmi doresc să inchei intr-o notă mai optimistă vă spun că lucrurile pot evolua mai bine in economie. Cu condiția să avem o viziune economică pentru a nu irosi resursele financiare, pentru că împrumuturile vor fi din ce in ce mai scumpe și mai greu de obținut.

PSD a propus un Plan de repornire a economiei cu măsuri clare pentru sprijinirea investițiilor și a agriculturii, pentru salvarea locurilor de muncă. PNL orbit de ură a rămas încrâncenat in calcule meschine politicianiste crezând că astfel vor obține puterea totală doar pentru ei. Nimic mai fals și timpul le va dovedi asta. Din păcate costurile le vom suporta cu toții", apreciază Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel