Radu Moraru: 10TV este în moarte clinică. Foarte mulţi oameni au fost daţi afară
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 05 oct 2011, 14:35
WhatsApp
Radu_Moraru_Nasul
Radu_Moraru_Nasul

Radu Moraru, realizatorul "Naşul", a declarat că 10TV este în moarte clinică, precizând că este la Budapesta, unde se va duce la cartierul general al RCS&RDS, pentru a-i cere o explicaţie patronului Zoltan Teszari, întrucât marţi la postul TV au fost daţi afară foarte mulţi angajaţi.

"10TV este în moarte clinică, pentru că, din luna aprilie, au decis să scoată toate emisiuni de pe post, au lăsat doar «Naşul» şi au dat reluări din epoca de piatră. Nu s-au adus alte emisiuni în loc. Oamenii au fost ţinuţi pe margine câteva luni. Credeam că e temporară povestea, am sperat că în toamnă, acum, să pornim motoarele, dar am aflat ieri (marţi, n.r.) că foarte mulţi oameni au fost daţi afară. A fost o campanie de dat afară", a spus Radu Moraru pentru Mediafax.

Potrivit lui Radu Moraru, oamenii care lucrează pentru "Naşul" nu au fost angajaţi ai RCS&RDS, "dar au fost daţi afară de la celelalte emisiuni cameramani, realizatori, producători".

"Acum sunt la Budapesta, mă duc la cartierul general al RCS&RDS şi sper să am o discuţie cu Zoltan Teszari (patronul RCS&RDS, n.r.), pentru că, dacă am tăcut până acum, am tăcut pentru că era vorba de soarta unor oameni. Este incredibil să dai afară oameni, cu toate că ei angajează alţi oameni pe salarii uriaşe, în timp ce oameni care au muncit pentru ei sunt daţi afară ca nişte câini. Eu vreau ca domnul Teszari să îmi spună ce este cu oamenii ăştia. Nu înţeleg, pare aşa o răzbunare. Eu nu-mi fac griji pentru «Naşul», dar nu-mi place să dai nişte oameni afară într-un mod cinic. Oameni buni cu experienţă de 10-15 ani în televiziune, îi dai afară fără niciun criteriu. E aberant", a spus Radu Moraru.

Întrebat de Mediafax dacă el crede că RCS&RDS doreşte să închidă 10TV sau să îl înlocuiască cu un eventul post de ştiri, Radu Moraru a spus: "Nu ştiu dacă se doreşte înlocuirea 10TV cu noul post de ştiri al RCS&RDS. Aud de postul ăsta de ştiri de un an de zile. Sunt angajaţi oameni acolo de şapte luni de zile".

Totodată, Radu Moraru a spus că intenţionează să îşi facă în perioada următoare un blog - nasul.tv. "O să-mi fac un blog, pe care cei interesaţi pot să ne caute, pentru că pare-se că 10TV este în moarte clinică. Bănuiesc că se doreşte un final", a mai spus Radu Moraru.

Pe de altă parte,  reprezentanţii RCS&RDS nu au prezentat până în acest moment un punct de vedere referitor la situaţia 10TV.

Pe de altă parte, compania RCS&RDS lucrează de mai multe luni la proiectul lansării unei televiziuni de ştiri, mai scrie Mediafax. Până în acest moment, însă, compania de telecomunicaţii nu a solicitat o licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru lansarea unei televiziuni de ştiri.

În prezent, RCS&RDS deţine şi televiziunile de sport Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei) şi televiziunile de filme Digi Film 1 şi Digi Film 2.

Citeşte şi:

Divorţul de Naşul Radu Moraru, strategia de lansare a Digi News. Ce jocuri politice ar putea face RCS&RDS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?