'Radu Mazăre va candida în 2024' - cont fals de Facebook. Avocat: A fost depusă o plângere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Radu Mazăre
Radu Mazăre
Printr-un cont fals de Facebook, o persoană necunoscută anunță, în mod eronat, că Radu Mazăre va candida la alegerile din 2024 pentru Primăria Constanța.

O persoană necunoscută până la acest moment a creat un cont fals de Facebook, cu numele lui Radu Mazăre. Prin postările cu o așa-zisă nouă candidatură în 2024 la Primăria Constanța, pagina a strâns peste 4.000 de urmăritori. 

Spre exemplu, o postare de pe pagina falsă de Facebook arată că: 'Această pagină se adresează constănțenilor adevărați, zecilor de mii de constănțeni care m-au votat și m-au susținut. În schimb, au dat buzna milogii de la rezist altfel, să mă înjure, raporteze, să îmi blocheze promovarea postărilor. Pe această cale vă anunț, că nu-mi bagă nimeni pumnul în gură. Nu mai e mult și adevărul va ieși la iveală. Radu Mazăre 2024!'.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a aflat de existența paginii false de Facebook și, prin intermediul avocatului, a depus o plângere, potrivit antena3.ro.

Informarea de presă a Lizetei Haralambie 

Printr-o informare de presă, avocata lui Radu Mazăre, Lizeta Haralambie, a transmis că 'urmare a apariției în spațiul public a unor informații referitoare la apariția unui cont de Facebook cu numele Radu Mazăre, vă aduc la cunoștință următoarele: pe data de 29.07.2021, a fost deschis un cont fals de Facebook (pagina personală și pagina publică) sub numele de Radu Mazăre.

Aceste pagini propagă informații false în mediul online folosind numele de Radu Mazăre. Ne dezicem de orice declarație și asociere cu numele Radu Mazăre.

Există în acest sens o plângere adresată organelor competente pentru luarea unor măsuri urgente de a depista persoanele responsabile cu distribuția unor astfel de informații false.'

Amintim că fostul primar al Constanței a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. El a solicitat judecătorilor anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală, cu consecința eliberării sale din detenția nelegală în sensul art.5 par.4 din Convenția europeană a drepturilor omului și cu consecința exercitării de către condamnat a dreptului de a părăsi România în 45 de zile de la data punerii în libertate. În plus, Radu Mazăre a cerut repunerea sa în situația anterioară, respectiv transferul pe teritoriul Republicii Madagascar. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel