Radu Mazăre, decizie ÎCCJ 21 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Radu Mazăre
Radu Mazăre
Sentința în cazul fraților Radu și Alexandru Mazăre a fost amânată, joi, 21 iunie, de către ÎCCJ.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat joi, pentru 28 iunie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au fost judecaţi pentru luare de mită şi fals în declaraţii în legătură cu construirea unor locuinţe sociale.

Solicitări la ultimul termen

La ultimul termen al procesului, din 7 iunie, reprezentantul DNA a solicitat condamnarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre la şapte ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi 2 ani închisoare pentru fals în declaraţii. Aceleaşi pedepse au fost cerute şi pentru fostul senator Alexandru Mazăre, acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

De asemenea, DNA a cerut ca omul de afaceri Avraham Morgenstern să fie condamnat la 5 ani de închisoare pentru dare de mită.

Procurorul de şedinţă a mai spus că în cazul lui Radu Mazăre se poate aplica un spor de pedeapsă, având în vedere că acesta a fugit din România şi se sustrage procesului penal, dar că se impune şi confiscarea sumei de 175.000 euro primită ca mită.  

Vezi și: Sorina Matei l-a deconspirat pe Paul Arne Wagner: Eu l-aș fi ținut la Poliție până când...


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel