Radu Herjeu: România nu este o țară care oferă știri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Radu Herjeu, jurnalist și scriitor român, membru al Consiliului Național al Audiovizualului a oferit la în exclusivitate un interviu la DCNews . Herjeu a abordat mai multe teme, printre care problemele de la CNA și mass-media românească.

Radu Herjeu e de părere că în România există un dezechilibru între numărul de știri de interes general și numărul posturilor de știri.

”S-ar putea crede că având multe televiziuni de știri, avem și multe știri. Din păcate, e un lucru pe care l-am constatat imediat ce am intrat la Observator, la Antena 1, acum douzeci și ceva de ani. România este o țară care dă foarte puține știri. Foarte puține... Nu se justifică sub nicio formă opt canale de știri. Nu există știri pentru a umple 24 de ore. Cred că un singur canal de știri ar reuși să umple și ar mai și rămâne spații goale, asta dacă nu luăm în considerare așa numitele talk show-uri sau dezbateri. Dar strict referindu-ne la știri, România nu este o țară care oferă știri și de aceea probabil vedem pe posturile de televiziune de știri foarte multe dezbateri, vedem aceiași oameni care merg de la o televiziune la cealaltă, pentru că nici nu există specialiști în domeniile care se dezbat și de aceea un subiect este încălzit și reîncălzit ca o ciorbă, până când se epuizează total și nu mai interesează chiar pe nimeni", a declarat Herjeu pentru DCNews.

 Radu Herjeu are 21 de ani de experiență în televiziune, radio și presa scrisă și este autor a 8 cărți. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel