RADU HERJEU, interviu la DC News. Dezvăluiri din CNA și presa românească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Radu Herjeu, membru CNA, a acorda un interviu în exclusivitate pentru DC News.

El a discutat cu Roxana Neagu și Anca Murgoci despre problemele din CNA, dar și despre proteste, presă, teatru și nu numai. Stați cu noi pentru a urmări un interviu interesant care este difuzat marți la ora 11:00.

Radu Herjeu și experiența avută

Radu Herjeu este un jurnalist și scriitor român, cu 21 de ani de experiență în televiziune, radio și presa scrisă, autor a 8 cărți. În prezent este membru al Consiliului Național al Audiovizualului.

A urmat Școala Generală 86, apoi Liceul de Matematică-Fizică nr. 3 (actualul Al. I. Cuza). În 1989 intră la Facultatea de Chimie, specializarea Chimie-Fizică. Revenit în țară în 1993, după o serie de burse în străinătate, renunță la varianta de a ocupa un post de profesor și participă la un concurs organizat de primul mare radio comercial din România, Radio Total. Reușește primul și, timp de câteva luni (septembrie 1993-ianuarie 1994) editează și prezintă știrile. În februarie 1994 se mută la Antena 1, unde, timp de aproape 10 ani (până în octombrie 2003) prezintă principala emisiune informativă a postului, Observatorul de la ora 19. În paralel, realizează sute de emisiuni culturale, economice, politice.

Acestea sunt câteva dintre ele:

Printre rânduri (talk-show cu invitati personalitati marcante ale vietii politice și culturale românesti și straine)


Lumea în care trăim (documentare despre cultura și istoria a 50 de tari ale lumii)

Controverse istorice (documentare istorice, biografiile unor personalități controversate ale istoriei noastre: Mareșalul Antonescu, Dr. Petru Groza, Lucrețiu Pătrășcanu)

Românul votează cu cine vrea el (talk-show cu invitați - lideri ai organizatiilor civice și asociatiilor profesionale)

Presa, câinele de pază al democrației (talk-show cu directorii celor mai importante cotidiane din România)

Invitați la Antena 1 (talk-show realizat în colaborare cu Asociația Oamenilor de Afaceri)

Se caută primar (emisiuni de campanie electorală pentru alegerile locale din anul 2000)

Drumul Cotrocenilor (emisiuni de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din anul 2000)

Tu decizi! (emisiuni de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2000)

1001 (magazin informativ-cultural-educativ)

Strict autentic (talk-show cu subiecte sociale și de mentalități)

Între 1994 și 1998 realizează la Radio Romantic emisiunea "Nouă ne Pasă", un talk-show interactiv cu ascultătorii. Între 2003 și 2014 își continuă cariera profesională la alte posturi de televiziune: Național, B1 și România TV. Aici va activa preponderant ca editor-prezentator de știri.

Activitate în sfera civilă

Între 1991 și 2015 este președinte al Societății pentru Cultură, Oameni și Prietenie (din 2012 – Clubul Nouă ne Pasă!), un ong cultural pentru tineret. În cadrul acestuia va coordona timp de 5 ani editarea revistei culturale ALTFEL, care era distribuită gratuit lunar în toate liceele din țară. Cu mari greutăți financiare s-a reușit apariția a 50 de numere. Apus bazele unui Centru de Resurse pentru Tineret, în cadrul căruia membrii ong-ului țineau cursuri gratuite de limba română, matematică, informatică, desen, chitară, foto-video, pentru elevii cu posibilități materiale reduse. A participat, alături de colegii din ong la sute de ore de dirigenție în aproape toate liceele din capitală. Începând din 2000, organizează alături de prietenii săi singurul concurs național de arte pentru liceeni – LicArt. La cele 3 secțiuni ale sale, fotografie, poezie și teatru, s-au înscris în cei 14 ani de existență, peste 25.000 de liceeni români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel