Radu F. Alexandru: Liviu Pop l-a întrecut pe Vanghelie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
radu f alexandru
radu f alexandru

Senatorul PDL Radu F. Alexandru afirmă că ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, se instalează cu ”autoritate în fruntea corigenților la limba română”, un ”domeniu” controlat, până în urmă cu puțini ani în urmă, de ”pitorescul” Marean Vanghelie, ceea ce ridică suspiciuni legate de ”criteriile și discernământul” cu care s-a alcătuit echipa actualului Guvern Ponta.

”După finalul rușinos cu care s-a încheiat carieră ministerială meteorică a lui Ioan Mang, e rândul dlui. Liviu Pop, ministrul interimar al Educației, să dea încă din prima conferință de presă! măsura incredibilă a dificultăților pe care le are în mânuirea limbii române”, apreciază Radu F. Alexandru, potrivit unui comunicat de presă.

”Recitalul” oferit de ministru a făcut deliciul celor prezenți, iar mass-media de azi reproduce în extenso, adaugând comentariile cuvenite, lista lungă a flagrantelor erori gramaticale cu care acesta și-a împănat discursul. Cu ani în urmă, ”domeniul” era controlat cu autoritate de pitorescul Marean Vanghelie, om care a evoluat lăudabil măcar în ceea ce privește familiaritatea cu limba maternă – astăzi, dl. Pop preia ștafeta și se instalează cu autoritate în fruntea listei corigenților la limba română”, arată senatorul PDL.

În opinia acestuia, faptul că Marean Vanghelie face greșeli gramaticale, fiind ”doar lider de primă mărime a PSD”, nu se poate compara cu situația ”d-lui Liviu Pop”, care a fost ”instalat în fruntea unui minister pe care premierul Victor Ponta îl anunță ca una dintre prioritățile Guvernului: Învățământul”.

În acest caz, ”este greu de crezut că un om cu lacune elementare de instrucție, probate cu prisosință de dl. Liviu Pop din prima zi de mandat, să aibă capacitatea profesională și autoritatea morală să se impună, prin calitatea programelor și forța argumentelor, în fața profesorilor, a elevilor și a studenților”, consideră senatorul PDL Radu F. Alexandru

După cele două penibile eșecuri anterioare, premierul Victor Ponta este obligat să trateze, într-un sfârșit, cu atenție și responsabilitate calitatea impecabilă a celui pe care trebuie să-l titularizeze de urgență în fruntea Ministerului Educației. ”Interimari” de factura dlui. Liviu Pop nu fac decât să sporească alarmant numărul gravelor semne de întrebare referitor la criteriile și discernământul cu care s-a alcătuit echipa guvernamentală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel