Satu Mare a devenit oraș unguresc, în viziunea presei maghiare. Cristescu: ”Ungaria duce o campanie continuă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik@wirestock
FOTO: Freepik@wirestock
Presa maghiară susține că orașul Satu Mare aparține Ungariei, afirmă deputatul de Satu Mare, Radu Cristescu.

”Presa ungară a stabilit că Satu Mare e oraș unguresc. Exces de pălincă? Vise umede? Scrie publicația de limbă engleză Hungary Today că firma germană Rheinmetall va efectua întreținerea și repararea vehiculelor de luptă ucrainene în orașul unguresc Szatmárnémeti (Satu Mare) din Transilvania.

Și mai amintește publicația că locurile de muncă astfel create vor prinde foarte bine maghiarilor din oraș, care au o pondere de 30,8% în rândul populației. Nu și restului de 70% români?

Se vede cu ochiul liber că Ungaria duce o campanie continuă, mai ales în plan extern, de răspândire a ideii că Transilvania e pământ unguresc, la fel și orașele ei. Zilele trecute, toată presa a lor a scris că Miss Ungaria 2023 e o tânără născută în Transilvania. Nu în România. Acum, Satu Mare e oraș unguresc din Transilvania.

Visați, băieți, visați. Și poate în visele voastre vă veți aminti și că Satu Mare e orașul din care, în 1919, armata română a pornit la luptă, împingând forțele ostile ungare ale regimului bolșevic Béla Kun peste Someș și mai târziu peste Tisa până la Budapesta. Ca să fim corecți din punct de vedere istoric, nu de alta...”, a scris Radu Cristescu, deputat PSD de Satu Mare pe Facebook.

Citește și: Slovacia introduce controale la granița cu Ungaria, după ce a fost pusă la colț de Austria, Polonia și Cehia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel