Rădoi nu e singurul. Echipă de fotbal americană, amendată pentru că un jucător a simulat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Jean-Daniel Francoeur, Pexels
Fotografie de la Jean-Daniel Francoeur, Pexels
O echipă de fotbal american a primit o amendă uriaşă din cauza unui jucător care a simulat. Mirel Rădoi, fost antrenor la Universitatea Craiova, l-a scos din lot pe Andrei Ivan din acelaşi motiv. 

Liga profesionistă de fotbal american (NFL) a amendat cu suma totală de 550.000 de dolari echipa New Orleans Saints pentru că a simulat accidentarea unuia dintre jucătorii săi, Cameron Jordan, în cursul unui meci, informează L'Equipe.

Incidentul s-a petrecut lunea trecută, în cursul meciului pe care New Orleans Saints l-a pierdut la limită în faţa formaţiei Tampa Bay Buccaneers (scor 16-17), pe Raymond James Stadium din Tampa (Florida).

Franciza din Louisiana, care a anunţat că va face apel, va trebui să plătească 350.000 de dolari, antrenorul "sfinţilor" Dennis Alles va achita, la rândul său, 100.000 de dolari, în timp ce Cameron Jordan şi coordonatorul defensiv Ryan Nielsen vor plăti fiecare câte 50.000 de dolari.

În ultimul sfert al meciului de luni, Jordan şi-a abandonat pentru un scurt timp coechipierii, după ce a acuzat probleme la un picior, revenind pe teren după ce a primit îngrijiri medicale. NFL a considerat însă că Saints a acţionat în acest mod doar pentru a întârzia cursul meciului.

Săptămâna trecută, Liga a transmis un document celor 32 de echipe din NFL în care se menţiona că "orice tentativă deliberată a unei echipei şi/sau a unui jucător de a opri jocul inutil, de prelungire sau întârziere a acestui proces, de a profita în mod nedrept de oprirea jocului, va fi considerată o 'acţiune neloială' şi va putea face obiectul sancţiunilor disciplinare, pe lângă orice penalizare aplicată pe teren de arbitri", scrie Agerpres.

Mirel Rădoi a demisionat de la Craiova 

Mihai Rotaru îl acuză pe Mirel Rădoi că a fost nociv pentru Universitatea Craiova, la doar câteva ore după ce antrenorul şi-a anunţat demisia.

"Nu aveam niciun semnal și, până la ora asta, nu m-a sunat nimeni, să-mi spună că pleacă, să stabilim ce se dorește. Toate informațiile le am prin intermediul presei, am citit declarațiile lui Mirel Rădoi.

În ultimele meciuri, după fiecare meci avem acest discurs al lui Mister, că nu stă, că pleacă. Asta m-a deranjat. Nu pot să accept să ne spălăm rufele în public. Trebuie să discutăm lucrurile față în față!

În momentul acesta, din punctul de vedere al imaginii, domnul Rădoi a fost nociv pentru Universitatea Craiova. Adică lasă în spate o echipă care are o grămadă de animozități în relația cu suporterii, în relația cu mass-media, în relația dintre staff și conducere.

Trebuie să o luăm de la zero. Tot ce am încercat să construim cu domnul Rădoi s-a întors împotriva noastră în acest moment.

L-am sprijinit inclusiv după declarațiile de la finalul meciului cu Rapid, când a exclus patru jucători din lot. Markovic avea botez a doua zi, iar eu eram invitat. Am reușit să mă duc, pentru a nu se crede că țin partea unui jucător. Am refuzat să discut cu jucătorii, nu i-am mai sunat. La modul acesta s-a dus politica noastră.

Sunt extrem de dezamăgit, trist, pentru această situația, pentru că s-au făcut toate eforturile ca domnul Rădoi și staff-ul lui să reușească, să fie mulțumiți. Nu putem să aducem jucători acum, că nu e perioadă de transferuri.

Mirel Rădoi n-a vorbit cu mine despre demisie. Nu se pune problema să rămână, îl știm că toții pe Rădoi. În acest moment, orice relație este nocivă", a spus Mihai Rotaru, la Digi Sport Special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel