Radioterapia stereotaxică corporeală, alternativă în tratamentul pentru CANCER? Dr. Bâră, răspunsul momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Medicul Matei Bâră a oferit mai multe explicații privind radioterapia stereotaxică corporeală în cazul pacienților diagnosticați cu cancer.

"Radioterapia stereotaxică corporeală poate şi nu poate să fie o alternativă la chirurgia clasică, în funcţie de stadiul bolii. Boala oncologică face parte dintr-un tratament multimodal, adică noi vorbim aici de tratamentul sistemic - chimioterapie, imunoterapie, hormonoterapie şi alte tratamente, radioterapia şi chirurgia. De cele mai multe ori, tratamentul multimodal în cancer este alcătuit din mai multe tratamente şi, în funcţie de localizare, stadiul bolii şi comorbiditățile pacientului, putem decide care secvență terapeutică este bună.

Sanador

În anumite situaţii, se poate întâmpla ca pacientul să suporte doar o singură secvenţă terapeutică pentru că nu are indicaţii de chirurgie din cauza unor comorbidități sau riscului de deces. Sau nu poate face chimioterapie din cauza unor probleme cardiace care împiedică efectuarea tratamentului oncologic şi atunci ne putem trezi doar în posibilitatea efectuării radioterapiei. Sau, dacă este o tumoră pulmonară, în stadiul I, inoperabilă, atunci putem vorbi de un unic tratament cu radioterapia", a spus dr. Matei Bâră, într-un interviu pentru DCNews și DC Medical

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel