Radio Vocea Rusiei:„ USL virează spre Est ”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
usl
usl

Site-ul postului de radio Vocea Rusiei, citat de realitatea.net, a publicat un comentariu în care autorul notează declaraţia favorabilă a premierului Victor Ponta la adresa investitorilor ruşi, trăgând concluzia, în titlu, că USL virează spre Est.

[caption id="attachment_236365" align="aligncenter" width="640"] foto: mediafax[/caption]

Autorul comentariului face referire la declaraţiile făcute de Victor Ponta cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea fabricii de ţevi TMK-Artrom, care are patronat rusesc.

„ În cadrul discursului oficial, premierul României a apreciat eforturile companiei TMK şi s-a arătat dispus să sprijine viitoarele investiţii ale companiilor ruseşti în economia românească ”, notează Vocea Rusiei.

„ O spun aici într-un moment destul de special. Mi-aş fi dorit, domnule ambasador, ca şi la Oltchim să fi avut un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta, mă gândesc în primul rând, aşa cum mă gândesc şi aici, la Slatina, la siguranţa locurilor de muncă, pentru cei de acolo, şi la semnalul pozitiv pentru economia României, care are nevoie de semnale pozitive, şi mai puţin de spectacole mediatice care nu ţin nici de foame, nici de frig, şi nici nu ne-ajută să mergem mai departe. Ne dorim, la fel ca şi dumneavoastră, trei lucruri de la TMK Artrom: salarii pentru angajaţi, profit pentru dumneavoastră şi taxe la bugetul statului ”, a declarat la momentul respectiv Victor Ponta.

În sprijinul concluziei formulate în titlu, site-ul Vocea Rusiei observă şi o declaraţie a europarlamentarului liberal Norica Nicolai, care a afirmat că „ performanţa capitalului rus în România este vizibilă ”, susţinând astfel punctul de vedere exprimat de Victor Ponta.

„ Prezenţa şi discursul unui marcant reprezentant al PNL poate fi interpretată ca un semn al faptului că deschiderea spre investiţiile din Rusia este o poziţie comună a partidelor din cadrul USL ”, susţine comentatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel