Răcire accectuată în vestul țării, cald în Dobrogea. Florinela Georgescu (ANM): Maxime între 13 și 24 de grade Celsius
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Florinela Georgescu (ANM) a vorbit despre cauzele care au dus la intensificările de vânt, care au ajuns chiar și la 120 km/h.

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat la România TV care sunt cauzele care au dus la intensificările vântului, care au făcut prăpăd în România, pentru aproape jumătate dintre județe fiind emisă avertizare de Cod Portocaliu de vânt puternic, în timp ce pentru restul țării suntem încă sub avertizare de Cod Galben

”Vremea se va menține vântoasă și pe parcursul acestei nopții și mâine, dar așteptăm, totuși, ca vitezele la rafală să mai scadă. Astăzi au fost intensificări de până la 80... 90 km/h în multe regiuni ale țării, în jur de 75... 80 km/h inclusiv în zona  Capitalei.

Așteptăm ca în următoarele ore, treptat, viteza vântului să mai scadă, rămâne pese noapte și mâine la viteze în jurul a 55... 60 km/h, vor mai fi intensificări și în zonele montane înalte, care să depășească 70... 80 km/h și continuă pe de o parte procesul de răcire, resimțită astăzi în partea de vest a țării, se va extinde masa de aer rece va cuprinde toate regiunile.

Pe de altă parte vor apărea precipitații, mai multe tot în regiunile vestice, nord-vestice, în orele următoare și la noapte. Iar mâine și poimâine, în special în jumătatea de nord a teritoriului”, a declarat meteorologul Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Maximele de mâine și poimâine, între 13 și 24 de grade

”Răcirea vremii se va concretiza prin maxime pentru mâine și poimâine care se vor situa în general între 13 și 23-24 de grade Celsius. Răcirea a fost foarte puternică, astăzi, pe partea de vest a țării, în Banat, în Crișana, cu o maximă doar în jurul a 10 - 12 grade Celsius. Masa caldă încă fiind prezentă în Dobrogea continentală. Deci contraste foarte mari în zona țării noastre și de aici intensificările foarte puternice ale vântului”, a mai spus Florinela Georgescu.

Reamintim că până la ora 18.00, ANM a emis avertizare de Cod Portocaliu de vânt puternic pentru Municipiul București și Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț,  Botoșani, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Prahova, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, la ultimele două în zona continentală, unde vântul suflă la rafală de peste 80 km/h, în timp ce la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Citește și: Vremea de 1 mai și de Paște. Elena Mateescu, ANM: Temperaturile mai cresc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel