Răceala sezonieră, posibil SCUT împotriva COVID-19, arată un studiu de la Yale
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Răceala sezonieră, posibil SCUT împotriva COVID-19, arată un studiu de la Yale
Pixabay / Răceala sezonieră, posibil SCUT împotriva COVID-19, arată un studiu de la Yale
Răceala sezonieră poate declanșa un răspuns imun ce ajută corpul în lupta împotriva COVID-19. 

Răceala sezonieră poate pregăti sistemul imunitar pentru a lupta împotriva COVID-19, conform unui studiu al Universității Yale. Cercetătorii au descoperit că virușii care provoacă răcelile comune deseori creează un răspuns imun, valabil și în cazul infecției cu SARS-CoV-2, relatează Daily Mail.

Virușii răcelii pot fi un punct de plecare în studiul unui nou tratament pentru COVID-19 și oferă o nouă înțelegere asupra modului în care interacționează virușii. Cu toate acestea, cheia potențialului tratament este coordonarea în timp, administrarea făcându-se imediat după ce pacientul este infectat. 

Studiul a analizat rinovirușii, un grup de viruși ce creează infecții respiratorii și sunt cauza răcelii sezonierii. Printre simptomele de răceală se numără gâtul iritat, strănutul, tusea și durerile de cap. 

Mai puține cazuri de gripă și răceală

În timpul iernii trecute, cazurile de gripă raportate au fost din ce în ce mai puține, cu toate că sezonul rece este cel în care cazurile de influenza sunt cele mai numeroase. Specialiștii consideră că purtarea măștii, spălarea mâinilor în mod regulat și distanțarea socială a protejat societatea de răspândirea altor boli respiratorii. 

Statele Unite au trecut printr-un episod grav de răspândire al gripei în 2019-2020 și unul mai ușor în 2020-2021. Și cazurile de răceală sezonieră au scăzut în aceeași perioadă. Agențiile de sănătate publică de peste ocean nu țin evidența cazurilor de răceală la fel cu cele de gripă. 

Situația din România

Până pe 15 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.879 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.044.563 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 103 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 65 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 31.957 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel