Rabla 2023. Ce fonduri mai sunt disponibile pentru persoane fizice și juridice
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Bugetul pentru programul Rabla Plus se epuizează cu rapiditate.

În timp real pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu poți afla ce fonduri mai sunt disponibile pentru persoane fizice și juridice.

Valoarea unui ecotichet este de 52.000 de lei.

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat în urmă cu câteva zile noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

Pentru „Programul Rabla Clasic” au fost aprobate 455 dosare pentru 890 autovehicule și 24 motociclete și 1 contestație pentru 2 autovehicule.

În cadrul „Programului Rabla Plus” a fost publicată o nouă listă care conține 11 contestații aprobate pentru 28 ecotichete (25 pur electrice și 3 electrice hibride).

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunile aferente Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

În ediţia de anul acesta, programele vin cu o serie de modificări, precizează AFM. În ceea ce priveşte Programul Rabla Clasic, prima de casare a fost majorată la 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate. Prima de casare se acordă pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 155 g CO_2/km în sistem WLTP.

La prima de casare se pot adăuga următoarele ecobonusuri, astfel: ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP; ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC; ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid; ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel