Data publicării:

Răbdarea fermierilor din Polonia s-a terminat! Blocaj total la frontiera cu Ucraina. ”Poziția Bruxelles-ului în ultima zi a lunii ianuarie 2024 este inacceptabilă”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ IMAGO/Ardan Fuessmann via Reuters Connect
foto ilustrativ IMAGO/Ardan Fuessmann via Reuters Connect
Fermierii din Polonia sunt gata să blocheze țara. 

Sindicatul Solidaritatea fermierilor polonezi plănuiește o grevă generală care începe vinerea viitoare cu o blocare a punctelor de trecere a frontierei dintre Polonia și Ucraina. Se alătură protestelor similare din toată Europa.

Fermierii din Franța, Belgia, Portugalia, Grecia, Germania și au protestat față de impactul asupra agriculturii al eforturilor UE de a combate schimbările climatice, precum și față de deschiderea ușii importurilor ieftine ucrainene pentru a ajuta efortul de război al Kievului.

Plângerile fermierilor din Europa includ faptul că sunt sufocați de regulile verzi, taxe, costuri în creștere și concurență neloială din străinătate.

"Răbdarea noastră s-a epuizat. Poziția Bruxelles-ului în ultima zi a lunii ianuarie 2024 este inacceptabilă pentru întreaga noastră comunitate agricolă", a declarat sindicatul, într-un comunicat datat joi, arată Reuters. 

”În plus, pasivitatea autorităților poloneze și declarațiile de cooperare cu Comisia Europeană... cu privire la importul de produse agricole și produse alimentare din Ucraina nu ne lasă altă opțiune decât să declarăm greva generală” au spus ei. 

Frustrarea fermierilor europeni a atins apogeul joi la Bruxelles, unde fermierii au aruncat cu ouă și pietre în Parlamentul European și au declanșat incendii, în timp ce le-au cerut liderilor UE să facă mai mult pentru a-i ajuta.

În afară de blocarea trecerilor cu Ucraina, sunt planificate blocaje ale drumurilor între 9 februarie și 10 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel