Mircea Ionescu Quintus: SRS a devenit prea repede parlamentar
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, consideră că senatorul Sorin Roşca Stănescu a devenit parlamentar prea repede și nu a avut timp să se obișnuiască cu atitudinile şi cu poziţiile liberale, acesta fiind motivul pentru care a acționat recent, ca un "ziarist patron". Quintus îl avertizează pe SRS că riscă să fie exclus din PNL "dacă nu-și revine", sugerând chiar că ar fi o idee bună dacă senatorul ar demisiona din partid.

Mircea Ionescu Quintus nu este de acord cu afirmația premierului Victor Ponta, potrivit căreia Sorin Roşca Stănescu este cea mai mare criză a USL, și nici nu agreează sugestii din partea liderului PSD în legătură cu ce decizii ar trebui să ia PNL în asemenea situații, însă susține că SRS ar trebui să ofere explicaţii menite a-i mulțumii pe partenerii coaliției.

"Dacă e vorba de cea mai mare criză din USL, înseamnă că până acum n-am avut crize! Sigur că este un moment neplăcut când un membru al partidului nostru, care a devenit prea repede parlamentar, înainte de a se obişnui cu atitudinile şi cu poziţiile în partidul nostru şi care se pare că a rămas încă ziarist şi nu orice fel de ziarist, el a fost ziarist patron, adică îşi permitea să ia orice fel de atitudine, fără să întrebe mai sus. Or de data aceasta, domnul Roşca a avut o atitudine ziaristică, ceea ce nu este permis într-un partid, chiar dacă nu e foarte disciplinat, cum e partidul nostru, de aceea şi suntem liberali şi şi-a îngăduit o atitudine de natură să deranjeze", a declarat Mircea Ionescu Quintus.

Premierul Victor Ponta nu le poate spune liberalilor ce să facă, a mai afirmat președintele de onoare al PNL: "Mie mi-e foarte drag domnul prim-ministru, e şi mult mai tânăr decât mine. Eu îi înţeleg supărarea, dar nici nu poate domnul prim-ministru şi preşedinte al PSD să spună ce trebuie să facem noi într-o asemenea situaţie. O reacţie mai categorică şi mai uselistă decât a domnului preşedinte Antonescu nu văd ce putea să fie".

Ce riscă Sorin Roșca Stănescu

Potrivit președintelui de onoare al PNL, Sorin Roşca Stănescu poate fi exclus din partid, dacă nu-şi repară greșeala: "Dacă între timp, domnul Roşca Stănescu nu-şi revine şi nu dă explicaţiile care eventual să mulţumească pe partenerii noştri, noi avem toate mijloacele să-l sancţionăm, până la excluderea din partid, pentru că excluderea este sancţiunea disciplinară cea mai gravă, noi putem lua şi alte măsuri, dacă dânsul nu-şi repară această greşeală", a avertizat Quintus, sugerând, ulterior, că nu ar fi o idee rea dacă SRS ar pleca singur din partid: "Eu am auzit o declaraţie a domnului Dan Diaconescu că ar fi foarte încântat să-l primească pe domnul Roşca Stănescu. Dacă a auzit-o şi domnul Roşca Stănescu şi dacă i-ar conveni această treabă, nu mai este nevoie să luăm noi nici o măsură împotriva lui. Sper să nu se ajungă aici!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel