Data publicării:

Putin vrea să INTERZICĂ "conţinutul toxic" de pe internet

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Caio, de la Pexels
Fotografie creată de Caio, de la Pexels

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, vrea să pună mai multe interdicţii în ceea ce priveşte "conţinutul toxic" de pe internet".

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat administraţiei sale să ia în considerare un nou sistem de interzicere a conţinutul „toxic” de pe internet, deşi mai multe detalii încă nu au fost făcute publice. Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidenţiale de pe site-ul Kremlinului, a fost descris ca un „registru autoreglementat al conţinutului toxic” care ar fi folosit „pentru protejarea minorilor”.

Kremlinul ar urma să-l revizuiască până la 1 iunie.

Ordinul, care datează de joi, a fost semnalat pentru prima dată de presa rusă sâmbătă, notează Reuters.

Putin dă vina pe internet pentru coruperea tinerilor şi pentru că a alimentat protestele de stradă ale oponenţilor politici consideraţi extremişti de către autorităţi.

Rusia a intensificat încă de anul trecut presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând pedepse considerabile. Google a fost amendat cu aproape 100 de milioane de dolari pentru că nu a şters un conţinut „interzis” conform legislaţiei ruse, scrie Mediafax.

Tensiuni Rusia - Ucraina. Alfred Bulai: Suntem la începutul unui nou Război Rece

Alfred Bulai şi Val Vâlcu au vorbit, în cadrul emisiunii "Nod în papură", despre conflictul care mocneşte la graniţa României, dintre Rusia şi Ucraina. Sociologul Alfred Bulai apreciază că acesta este începutul unui nou "Război Rece". 

"Sunt convins că situaţia din Ucraina e mult mai complicată decât bănuim noi în spaţiul public. E conturarea unui nou Război Rece, mai corect spus. Suntem la începutul unui Război Rece, nu mai e perioada de graţie, aia frumoasă în care Ivan, fostul inamic, devenise prieten şi doar pensionarul, cel care fugise din KGB era terorist.

E un conflict care nu se va termina mâine-poimâine. Suntem într-o situaţie asemănătoare cu cea de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial – asta nu înseamnă că vine un război care ar semăna cu Al Doilea Război Mondial, dar este o situaţie de tensiune care alimentează imens aparatul propagandistic al ruşilor – care sunt mult mai buni din punctul acesta de vedere decât toţi aliaţii la un loc", a explicat Alfred Bulai.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel