Putin, telefon surpriză după primul meci de la Cupa Mondială 2018
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
vladimir putin
vladimir putin
Selecţionerul Rusiei, Stanislav Cercesov, a mărturisit în conferinţa de presă de joi că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a sunat să îl felicite pentru debutul excelent la Cupa Mondială.

Vladimir Putin l-a sunat pe selecţionerul echipei de fotbal a Rusiei, Stanislav Cercesov, pentru a-l felicita pentru debutul excelent la Cupa Mondială pe care o găzduieşte ţara sa, 5-0 cu Arabia Saudită. 

Şeful statului m-a sunat pentru a mă felicita. De asemenea, mi-a cerut să transmite felicitările sale şi restului echipei şi ne-a urat să continuăm la fel, a spus Cercesov după meciul de la Moscova. 

Nu este decât începutul. Am câştigat cu 5-0, avem trei puncte, dar în acest turneu trebuie să ieşi din grupe. Avem experienţa de la Cupa Confederaţiilor de anul trecut, am câştigat primul meci, dar am fost eliminaţi. Trebuie să depăşim acest moment şi să ne concentrăm asupra meciului următor (cu Egiptul, n. red.). Nu ştim dacă Salah va juca, e o mare necunoscută. Egiptul este totuşi o echipă bună şi fără el, iar cu el cu atât mai mult. Au un antrenor excelent, Hector Cuper, a mai spus Cercesov. 

Fostul portar a precizat că nu ştie toate detaliile despre accidentarea lui Dzagoev, dar aceasta pare a fi una gravă. 

Turneul poate fi încheiat pentru el. Vineri va face examene medicale şi vom anunţa care este situaţia. Vom fi dezamăgiţi dacă verdictul se va confirma, pentru că nu avem mulţi jucători de nivelul său în lot, a menţionat Cercesov. 

Deşi Rusia este cea mai slabă echipă de la turneul final în clasamentul FIFA (locul 70), Cercesov a afirmat: Nu am încercat să păcălim pe nimeni. Să fii bun e un lucru, iar să fii într-un moment bun e altceva. Am jucat ca de obicei, dar colegul meu (Juan Antonio Pizzi, selecţionerul Arabiei Saudite) probabil ne-a subestimat. 

Cercesov a motivat şi alegerea inspirată a lui Cerîşev în locul lui Alexei Miranciuk pentru înlocuirea lui Dzagoev: A fost poate neaşteptat, dar cunosc forma jucătorilor mei. (...) Mi-a mulţumit prin două goluri. Să nu fiţi surprinşi dacă vor fi şi alte schimbări în echipă la meciul următor. 

Reprezentativa Rusiei a surclasat selecţionata Arabiei Saudite cu scorul de 5-0 (2-0), în primul meci al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, joi, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în Grupa A a competiţiei (14 iunie - 15 iulie). 

Ruşii au deschis scorul prin Iuri Gazinski (12), Denis Cerîşev, introdus providenţial de Cercesov, a reuşit o dublă (43, 90+1), Artem Dziuba a marcat la un minut de la intrarea sa pe gazon (71), iar Aleksandr Golovin a închis tabela din lovitură liberă (90+4). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel