Putin sugerează posibilitatea unei soluții pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Vladimir Putin a menționat vineri o posibilă înțelegere pentru a pune capăt războiului din Ucraina, susținând în continuare că „operațiunea sa militară specială” merge conform planului.  

„Procesul de reglementare în ansamblu, da, probabil va fi dificil și va dura ceva timp. Dar, într-un fel sau altul, toți participanții la acest proces vor trebui să fie de acord cu realitățile care se conturează pe teren”, a spus președintele Rusiei în timpul declarațiilor la o conferință de presă la Bishkek, Kârgâzstan, scrie The Guardian.

Comentariile au venit la doar câteva zile după ce Putin părea că îi motivează pe ruși pentru un război prelungit în Ucraina, spunând că operațiunea sa militară ar putea fi un „proces pe termen lung”. Inițial, comandanții ruși se așteptau ca războiul să dureze doar câteva săptămâni înainte de o victorie rusă, conform planurilor capturate la începutul războiului. Este acum la a 10-a lună, iar Rusia a fost nevoită să se retragă din unele zone ale Ucrainei.

În ciuda tuturor dovezilor contrare, Putin a susținut că operațiunea sa militară va fi planificată. „Totul este stabil. Nu există întrebări sau probleme acolo”, a spus el, adăugând că informațiile sunt oferite publicului în mod transparent.

Aceste remarci au venit la o zi după ce Putin a părut să se bucure de recentele atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii civile ucrainene.

Imagini incredibile cu Putin, într-o aparentă stare de ebrietate, cu un pahar în mână, în care explică de ce va continua atacurile în Ucraina

Vladimir Putin a fost filmat cu un pahar de șampanie în mână și într-o aparentă stare de ebrietate.

Vladimir Putin a promis că va continua să atace sistemele energetice ucrainene, la o recepție la Kremlin. Din imagini, Vladimir Putin pare că se află într-o aparentă stare de ebrietate, pe fața lui fiind vizibile numeroase grimase. De asemenea, postura acestuia nu este una dreaptă, președintele rus clătinându-se de mai multe ori.

„Se face mult zgomot în legătură cu atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei țări vecine. Da, facem asta. Dar cine a început?“ a spus președintele rus la o ceremonie de premiere.

Putin a adăugat că reproșurile globale la adresa atacurilor care au lăsat milioane de oameni fără electricitate și apă la începutul iernii „nu vor interfera cu misiunile noastre de luptă”.

El a justificat mișcarea acuzând Kievul că a aruncat în aer liniile electrice de la centrala nucleară Kursk și că nu a furnizat apă în Donețk, în estul Ucrainei.

„A nu furniza apă unui oraș de peste un milion de locuitori este un act de genocid”, a spus Putin, conform The Telegraph.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel