Putin spune că armele Rusiei sunt „semnificativ superioare” față de cele ale rivalilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele Vladimir Putin spune că armamentul Moscovei este cu mult superior față de cel al rivalilor, în ciuda dificultăților pe care le înregistrează în Ucraina.

Rusia este pregătită să vândă arme avansate aliaților la nivel global și să coopereze în dezvoltarea tehnologiei militare, a spus președintele Vladimir Putin, adăugând că ultimele sale arme sunt cu mult superioare celor ale națiunilor rivale.

Cu forțele Rusiei învinse în cele mai mari orașe ale Ucrainei, Kiev și Harkov, și progresând lent cu un cost mare în est, războiul de cinci luni din Ucraina nu s-a dovedit până acum a fi o oglindă convingătoare pentru industria de arme a Rusiei.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin, adresându-se la un spectacol de armament în afara Moscovei, a insistat că armamentul rusesc este cu ani înaintea armamentului rivalilor.

Rusia își prețuiește legăturile puternice cu America Latină, Asia și Africa și „și este pregătită să ofere partenerilor și aliaților cele mai moderne tipuri de arme – de la arme de calibru mic la vehicule blindate și artilerie, avioane de luptă și vehicule aeriene fără pilot”, a spus Putin.

„Aproape toate au fost folosite de mai multe ori în operațiuni reale de luptă”, a adăugat el.

El a spus că Rusia ar putea oferi noi modele și sisteme: „Vorbim despre arme și robotică de înaltă precizie, despre sisteme de luptă bazate pe noi principii fizice. Multe dintre ei sunt cu ani, sau poate cu decenii înaintea celor ale omologilor lor străini, iar în ceea ce privește caracteristicile tactice și tehnice, sunt semnificativ superioare”, a spus Putin, conform Al Jazeera.

Ucraina ar fi lovit o bază a grupării paramilitare ruse Wagner

Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă de partea trupelor ruse, şi că a distrus un pod din apropierea oraşului ocupat Melitopol, din regiunea Zaporojie, informează AFP.

Potrivit guvernatorului regiunii Luhansk (estul Ucrainei), Serghei Gaidai, baza Wagner din oraşul Propasna a fost distrusă de o lovitură de precizie. Tirul a avut loc duminică, a precizat Gaidai pe Telegram.

Extrem de opacă, gruparea Wagner are legături cu oligarhul rus Evgheni Prigojin, el însuşi considerat un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. Prezenţa combatanţilor săi a fost atestată în ultimii ani în Siria şi în ţări africane printre care Libia şi Mali.

În ultimele săptămâni, Ucraina a vizat mai multe poduri, în special în regiunea ocupată Herson, unde forţele ucrainene au lansat o contraofensivă pentru a recuceri zeci de sate aflate sub controlul trupelor ruse.

În 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel