Putin, speriat de o posibilă candidatură a lui Prigojin la alegeri? Bogdan Chirieac: Asta cu alegerile în Rusia e o poveste. Atrocități înspăimântătoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce îi rezervă viitorul lui Prigojin după revolta care l-a sfidat pe Putin? / Foto: Captură video Youtube DW
Ce îi rezervă viitorul lui Prigojin după revolta care l-a sfidat pe Putin? / Foto: Captură video Youtube DW
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații ale șefului Wagner, Evghenii Prigojin, care acuză că i-au fost tăiate comunicaţiile de Rusia pentru a-l împiedica să ceară muniţie.

Evghenii Prigojin, șeful Grupului Wagner, acuză că i-au fost blocate comunicațiile chiar de la Kremlin și că nu mai poate cere arme pentru mercenarii săi. Unii analiști susțin că Vladimir Putin ar fi supărat în legătură cu presupusa candidatură a lui Prigojin la putere. În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus dacă este posibil ca într-adevăr președintele rus să îi fi pus gând rău lui Prigojin și dacă șeful Wagner ar avea șanse de câștig la alegeri în fața lui Putin.

"Asta cu alegerile în Rusia e o poveste. Este ca și cum ar fi alegeri în Coreea de Nord sau cum tocmai s-a încheiat congresul Partidului Comunist și ai ieșit cu 2942 de voturi pentru, 0 voturi împotrivă, 0 abțineri, Xi Jiping. Deci ce să candideze Progojin? Bucătarul lui Putin să candideze la președenția Federației Ruse... astea sunt povești.

Mai degrabă este lupta dintre el și oficialii de la Kremlin, în special Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și ce face Prigojin cu mercenarii săi, niște atrocități înspăimântătoare. Probabil că este un frecuș care ține de puterea armatei împăratului, armata țarului rus. Deci aici suntem, în această zonă, nu că se întâmplă ceva. Iar în privința Grupului Wagner, este declarat oficial de Statele Unite ale Americii organizație teroristă, deci ce să mai discutăm...", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Viktor Orban este agentul lui Putin în Uniunea Europeană și în NATO

Totodată, analistul politic Bogdan Chirieac a fost a comentat și declarația premierului Ungariei, Viktor Orban, care a spus că Occidentul ar trebui să oprească livrările de arme către Ucraina pentru a fi pace.

"Nu este niciun secret pentru nimeni de un an încoace, că domnul Viktor Orban este agentul lui Putin în Uniunea Europeană și în NATO, chiar nu este un secret lucrul acesta. Domnul Orban a venit cu acest mesaj direct de la Moscova. El este pentru pace... De parcă nu toată lumea ar fi pentru pace. Dar pace în ce condiții? Cu Ucraina ocupată de Rusia? Ataci o țară, ocupi jumătate și apoi spui hai să facem pace, hai să ne împrietenim...

Problema este că în situația de acum probabil că Bruxelles-ul ar trebui să ia o atitudine, și Bruxelles-ul asta înseamnă, comandamentul general al NATO, nu neapărat Uniunea Europeană, că acolo sunt și state UE care nu sunt membre NATO, vedeți Austria, de exemplu. NATO ar trebui să ia o decizie în acest sens. Nu știu ce decizie, dânșii sunt mai inteligenți, mai așezați, pot lua decizia corectă. Dar eu mă întreb dacă NATO face schimb de informații militare între state, așa funcționează între state. În momentul acesta mai furnizezi informații sensibile Budapestei sau nu? Deci te gândești unde se duc acele informații câtă vreme spune că Ungaria e neutră, adică ea e membră NATO; dar e neutră...", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel