Data publicării:

Putin și-ar putea sacrifica propria armată pentru victoria în Ucraina, dacă asta i-ar salva pielea, potrivit unui raport britanic

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
O analiză britanică dezvăluie că președintele rus, Vladimir Putin, și-ar putea sacrifica propria armată pentru o victorie goală în Ucraina, doar pentru a-și salva pielea.

O analiză secretă a invaziei precizează că Putin crede că 30.350 dintre trupele sale sunt un „preț care merită plătit” pentru o mică victorie în estul Ucrainei, a raportat The Sun, citat de Latin Times. 

Noul raport, care a fost scris de un analist de top din Marea Britanie despre Rusia și văzut de înalți oficiali guvernamentali britanici, a dezvăluit sacrificiul de sânge al lui Putin.

După ce a pierdut mii de soldați în fața rezistenței ucrainene acerbe, se spune că armata rusă este acum în pragul colapsului. Luni, trupele lui Putin au intrat în Sievierodonețk, în Ucraina, declanșând lupte aprige în ruinele celei mai recente concentrări de violență rusă împotriva țării agresate din 2014. 

Cele mai recente pierderi de armament suspectate ale Rusiei sunt 207 avioane de război distruse, împreună cu 1349 de tancuri, 174 de elicoptere și 13 bărci, potrivit unor noi cifre, a raportat Mirror.

Realitatea din teren a încercat în zadar să-l convingă pe Putin că invazia sa este o catastrofă, iar liderul rus crede că încă poate câștiga o „victorie parțială”, sugerează noul raport. 

Raportul nu prevede faptul că Putin va ordona o lovitură nucleară.

Comentatorul Bruce Jones a spus că trebuie să existe un moment în care armata rusă „nu mai poate suporta pierderi, un punct limită”. El a adăugat că aceasta ar fi „o picătură care va umple paharul, în care unitățile nu ar mai putea funcționa ca forță de luptă pentru că ar fi foarte epuizate”.

Putin ar fi dornic să semneze un acord de pace pentru a pune capăt invaziei, prezentată de Kremlin ca fiind „război civil”

Rusia este deschisă la negocieri cu Ucraina şi ar dori să semneze un acord de pace. Cel puţin, asta a declarat Valentina Matviyenko, preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse, marţi, la o întâlnire cu preşedintele Mozambicului Filipe Nyusi.

Apropiata lui putin, Valentina Matviyenko (care este la şefia Consiliului până în septembrie 2024), spune că Rusia îşi doreşte pacea, dar se teme de „planurile” Ucrainei, susţinute cu armament de către Occident.

„Suntem deschişi la negocieri. Sunt de acord că e nevoie de o soluţie diplomatică, paşnică. Dar e nevoie ca asta să fie de ambele părţi. Repet, suntem deschişi la negocieri şi semnare de acorduri care să pună capăt războiului civil în Ucraina şi să aducă pacea, dar nu vedem nicio reacţie din partea Kievului”, a spus şefa Consiliului, citată de către agenţia de ştiri rusă TASS.

Valentina Matviyenko continuă pe acelaşi fir narativ „ţesut” de ceilalţi oficiali ruşi şi spune că Ucraina vrea să devină o putere nucleară iar în acest sens a „complotat” cu Occidentul pentru a ataca regiunile Doneţk şi Lugansk, înarmându-se serios cu „arme, inclusiv arme grele”.

Prin urmare, „Rusia nu a avut nicio altă cale de ieşire, nicio altă soluţie pentru asigurarea securităţii” sale şi a regiunilor pro-ruse din Ucraina, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel