Data actualizării:
Data publicării:

Putin rămâne fără buncăr după ce planurile au apărut pe Internet? Cristian Diaconescu: Intră în zona amenințării nucleare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Putin rămâne fără buncăr după ce planurile au apărut pe internet? Cristian Diaconescu: Intră în zona amenințării nucleare / Foto: Kremlin.ru
Putin rămâne fără buncăr după ce planurile au apărut pe internet? Cristian Diaconescu: Intră în zona amenințării nucleare / Foto: Kremlin.ru
Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, a vorbit despre buncărul lui Vladimir Putin.

Vladimir Putin ar avea un buncăr situat în apropierea Mării Negre. Și, deși acesta ar fi trebuit să fie secret, arhitecții care l-au proiectat au făcut o greșeală catastrofală, publicând pe internet planurile celor două tuneluri în care ar fi trebuit să se adăpostească președintele rus în caz de pericol.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, a vorbit la Realitatea Plus despre acest lucru, afirmând că apariția unor astfel de informații în spațiul public ar putea intra, de fapt, în zona amenințărilor nucleare pe care Rusia le lansează în ultima vreme.

VEZI ȘI: Vladimir Putin are un buncăr la Marea Neagră. Trebuia să fie secret, dar arhitecții au făcut o greșeală uriașă

Cristian Diaconescu: În acest moment Vladimir Putin va trebui să-și găsească o altă construcție

"Buncăre de acest gen sunt în mai multe state care sunt la rândul lor puteri nucleare, inclusiv americanii au două adăposturi de sute sau chiar de mii de oameni care pot la un moment dat, în caz de urgență, să fie apărați în aceste clădiri. Din punctul de vedere al prezentării, pe care am înțeles că chiar rușii au făcut-o, înseamnă că în acest moment Vladimir Putin va trebui să-și găsească o altă construcție pentru că este clar, o dată ce au apărut date în legătură cu nivelul de securitate nucleară, sigur că vor trebui să facă alt gen de investiții.

Interesant de ce apar astfel de semnale, cum m-ați întrebat și de ce vorbește Prigojin, nu știu să vă spun, dar în orice caz sunt ieșite din rând și nu sunt neapărat întâmplătoare. Intră în zona, probabil ceva mai extinsă, a amenințării nucleare, la modul că dacă s-ar apela la o astfel de variantă, iată că liderul Federației Ruse ar fi apărat în condițiile unei astfel de situații", a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea Plus.

Cât de sigur este un buncăr în cazul unui atac nuclear?

Siguranța unui buncăr în cazul unui atac nuclear depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de atac nuclear, forța exploziei, distanța față de epicentru și de nivelul de protecție oferit de buncăr. Un buncăr bine construit și echipat corespunzător poate oferi o protecție semnificativă împotriva radiațiilor, exploziilor și altor efecte nocive ale unui atac nuclear.

Există buncăre special concepute pentru protecția împotriva radiațiilor nucleare și exploziilor nucleare. Acestea sunt construite din materiale rezistente la radiații, cum ar fi betonul gros, plăci de plumb și alte materiale compozite. În plus, buncărele nucleare pot avea sisteme de ventilație și filtrare a aerului pentru a preveni intrarea particulelor radioactive în interior.

Cu toate acestea, nu există o garanție absolută a siguranței în cazul unui atac nuclear. Un atac nuclear poate produce efecte devastatoare și consecințe pe termen lung, iar supraviețuirea într-un buncăr depinde de mulți factori, inclusiv de puterea exploziei și de durata expunerii la radiații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel