Putin, președinte și după 2024? Răspunsul lui, citatul zilei în presa din Rusia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin a fost întrebat de jurnaliști dacă va insista să candideze și după anul 2024, atunci când îi expiră actualul mandat.

Președintele rus Vladimir Putin, a comentat posibilitatea de a rămâne președinte și după 2024. Răspunsul lui a fost prezentat ca fiind citatul zilei în presa din Rusia.

"Anul 2024 sau mai târziu - va trebui să analizez atunci când va veni vremea. Acum trebuie doar de muncit din greu, ca Sfântul Francisc, fiecare în zona lui.", a spus el, vorbind în sesiunea plenară a Clubului de discuții Valdai și răspunzând la întrebarea despre posibilitatea de a rămâne în funcție după 2024, citează Interfax.

"Cândva, acest lucru, desigur, trebuie să se încheie. Sunt foarte conștient de acest lucru", a adăugat Putin.

Amintim că în luna iulie Vladimir Putin, a semnat decretul pentru punerea în aplicare a pachetului de amendamente la Constituţia Federaţiei Ruse care îi vor permite să se menţină la putere până în 2036. De asemenea, în conformitate cu acea noua revizuire a Constituţiei, principalul opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi, nu va putea candida pentru funcţia de preşedinte al ţării în următorii 15 ani, în condiţiile în care acum orice candidat la prezidenţiale trebuie să fi trăit în Rusia timp de cel puţin un sfert de secol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel